Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Golflegendaren Greg Norman fick fira jul i sjukhussängen

Golflegendaren Greg Norman, 65, firade jul i en sjukhussäng. Detta efter att han troligtvis har drabbats av covid-19.
– Låt oss lägga den här skiten bakom oss, skriver australiensaren på Instagram.

Det hela började efter en tävling så sent som förra veckan. Då gjordes det ett första test på Greg Norman – då trodde man inte att han hade covid-19. Han kände då förkylningssymptom men testet var alltså negativt. Enligt brittiska The Guardian berättar golflegendaren i en Instagramvideo hur han hade influensakänsla, lätt feber, hosta, smärtor och en mild huvudvärk – detta var på julafton då Norman satt i karantän.

LÄS MER: Yuri Tolochko firar jul ensam – hustrun är på reparation

Men symptomen ville inte släppa och då gjordes ett andra test – ett test Norman fortfarande väntar på svar från.

”Detta summerar alltihop. Min juldag. Å flera miljoners vägnar: f*ck covid. Låt oss lägga den här skiten bakom oss så vi aldrig behöver uppleva den igen”, skriver Norman på Instagram som ändå verkar vara vid gott mod där han på bild ligger i en sjukhussäng.

I ett senare inlägg på Instagram tackar han vänner, familj och fans för stödet han har fått och berättar om sin omtumlande julhelg med sjukdom och social isolering. Han skriver också att han hoppas på att få svar på sitt test inom de närmsta 24 timmarna.

”Till min familj, mina fans och mina partners. Tack för all oro, allt stöd och floder av uppmuntrande ord och kärlek”, står det bland annat i inlägget.

Greg Norman är sedd som en av golfens största tillsammans med bland andra Tiger Woods, Arnold Palmer och Gary Player. Norman var världsetta i hela 331 veckor under 80- och 90-talet. Som meriter har han bland annat två British Open-titlar. På PGA-touren vann han 20 titlar och på Europatouren 14 stycken.

Så sent som förra helgen deltog Norman med sin son, Greg Norman JR, i generationstävling PNC Championship – där Tigers 11-årige son Charlie Woods charmade och imponerade världen med sitt fina spel. Normans son skriver på Instagram att även han och hans fru Michelle har firat jul covid-19-positiva.

LÄS MER: Golfens dilemma: Spelarna slår för långt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.