Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Golfklubb i tvist om bot – för ättika

Särö Golf Club fick en bot av kommunen för att man använt ättika mot ogräs. Nu menar klubben att straffet är för hårt och mark- och miljödomstolen har upphävt beslutet, det skriver Norra Halland.

För att bli kvitt ogräs använde sig Särö Golf Club i höstas av sexprocentig ättika. Klubben hade dock inget tillstånd av Kemikalieinspektionen och fick därför en bot från Kungsbacka kommun på 10 000 kronor, det rapporterar Norra Halland.

Mark- och miljödomstolen har dock upphävt beslutet då man menar att ärendet inte hanterades på rätt sätt och golfklubben inte fick ordentlig möjlighet att yttra sig innan beslutet.

Särö Golf Club: ”Straffet är orimligt hårt”

Även klubben vände sig mot boten. Enligt Norra Halland överklagade man beslutet och menade att det var personer som arbetar ideellt i klubben som använt ättikan, som de tagit med hemifrån och köpt i en vanlig butik, och att klubben inte meddelades.

– Straffet är orimligt hårt. Särö golf club är en ideell förening som i flera år brottats med ekonomiska problem och en bot på 10 000 kr leder till problem i en verksamhet där vi måste vända på varenda krona. Boten gör inte heller mer nytta än ett allvarligt påpekande eller kraftig varning hade gjort, vilket vi hävdar borde bara den naturliga följden i ett fall som detta, skriver klubbens ordförande i en inlaga enligt tidningen.

I och med mark- och miljödomstolens upphävande har ärendet skickats tillbaka till kommunen för vidare handläggning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.