Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Daly har drabbats av cancer och säger att han nu ska börja leva mer hälsosamt. Bild: Julio Cortez

Golfens ”badboy” har drabbats av cancer

John Daly har drabbats av cancer. Nu ska golfaren som är lika känd för sitt utsvävande liv som för sina insatser på banan ändra sin livsstil, skriver Sportbladet.
– Jag får lov att dra ner på läskdrickandet rejält och börja räkna minuter mellan mina cigaretter, säger han i en intervju.

John Daly är något av ett unikum inom golfvärlden. Den tvåfaldige majorsvinnaren ses ofta med en cigarett i mungipan och har under karriären haft problem med både alkohol och diabetes.

I en intervju med Golf Channel berättar Daly att han har drabbats av urinvägscancer, skriver Sportbladet.

Tackar sina fans på Twitter

Beskedet kom efter att amerikanen åkt in till sjukhus med misstänkt njursten. Daly, som satt och drack en cola light när han fick beskedet, säger att han nu ska ändra sitt leverne. Förutom att dra ner på läskdrickandet försöker han även sluta röka, säger han.

På fredagen tackade Daly sina följare på Twitter.

– Det är fortfarande en chock för mig men jag kommer att göra vad som krävs för att övervinna detta. Under hela mitt liv har jag slagit oddsen, det är INTE dags att sluta göra det nu, skriver han och tillägger:

– Ready for 2020 to be fkn over!

”Inte rädd för att dö”

54-åringen har redan genomgått ett första lyckat ingrepp för att ta bort cancern, men enligt läkarna är det troligt att den kommer tillbaka och Daly kommer att göra ett återbesök om två månader.

– Förmodligen kommer de behöva göra ett nytt ingrepp då. Vi får se vad som händer, kanske kan ett mirakel ske, säger han till Golf Channel.

John Dalys stil har gjort honom till en uppskattat ”badboy” i golfvärlden och i samma intervju säger han att han inte ångrar sitt leverne.

– Oavsett vad som händer så är jag inte rädd för att dö. Visst, det hade varit bra om jag levt ett mer hälsosamt liv under de senaste sju, åtta eller tretton åren. Men hey, jag är fortfarande aktiv som golfare. Jag lever livet gör allt jag vill göra. Jag accepterar den här utmaningen, jag är inte rädd. Det enda jag önskar är att mina barn och resten av min familj får hålla sig friska, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.