Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En glad Stephen Curry är klar för NBA-kvartsfinal med sitt Golden State.

Golden State vidare till NBA-semifinal

Det blev ett rysarmöte mellan mästarlaget Golden State och Houston i en avgörande kvartsfinal i NBA-slutspelet. Och även om Houston var nära att hålla liv i kvartsfinalserien, lyckades NBA-mästarna ta sig till semifinal för femte året i rad.

Möte nummer sex i kvartsfinalserien mellan NBA-mästarna Golden State och Houston blev en riktig nagelbitare.

Matchen igenom höll sig lagen bara några poäng från varandra och det var först i slutminuterna som Golden State lyckades ta sig förbi hemmalaget Houston, som ledde större delen av fjärde perioden, och skaffa sig några poängs marginal. Med två och en halv minut kvar att spela och ställningen 102–100 till Golden State satte mästarlagets stjärna Stephen Curry först en layup och sedan ett trepoängsskott och den sjupoängsledningen lyckades inte Houston rå på.

Matchen slutade 118–113 till Golden State, med periodsiffrorna 27–28, 30–29, 25–30 och 36–26.

Bästa poänggörare blev Houstons James Harden med 35 poäng, tätt följd av Stephen Curry med 33.

Golden States svenske spelare Jonas Jerebko fick, till skillnad från tidigare slutspelsmatcher, relativt mycket speltid. Med tolv minuter på planen gjorde svensken två poäng, och noteras även för en retur och två assist.

I semifinalen kommer Golden State att möta antingen Denver eller Portland, som spelar sin sjunde och avgörande kvartsfinal natten mot måndag svensk tid.