Tränare Ove Molin och hans Karlskoga har problem i SHL. Arkivbild.

Goda råd börjar bli dyra för Karlskrona

En strålande inledning som gav en tidig ledning hjälpte föga. Malmö vann till slut den svängiga och smått galna matchen med 6–3.

|

Karlskrona startade matchen lysande i ett försök att för första gången någonsin ta poäng mot Malmö på hemmaplan i SHL. Henrik Nilsson satte ett tidigt ledningsmål och hemmalaget kunde målat ytterligare redan under matchens inledande minuter.

- En skön känsla, säger Karlskronas Henrik Nilsson.

Det roliga varade i en dryg period för Nilsson och Karlskrona. Mål av Daniel Zaar respektive Kim Rosdahl inom loppet av 16 sekunder i den andra periodens inledning – och plötsligt var Malmö i ledning.

Kollaps

Karlskronas tränare Ove Molin tog time out i ett försök att stoppa den plötsliga blödningen och få sitt lag på banan igen. Men utan framgång. Robin Alvarez, Lars Bryggman och Alvarez igen – Malmö hade därmed gjort fem mål på drygt tolv minuter.

- Det får inte rinna in fem mål på en period, helt oacceptabelt, säger Molin som har en del att fundera på då även HV71 gjorde fem mål på Karlskrona i den tredje perioden senast.

Karlskrona fick lite hopp tillbaka när Mattias Guter och Joachim Rohdin sköt in varsin reduceringspuck innan andra paus. Malmös tränare Peter Andersson hade redan innan dessa båda mål insett faran men hans time out gav inte önskat resultat.

- Det tände hoppet för dem. Men i tredje tycker jag att vi hade bra koll, säger Malmös back Jens Olsson.

Sjätte raka segern

Malmös målvakt Oscar Alsenfelt höll nollan under återstoden av matchen och Jens Olsson satte den definitivt avgörande pucken i tom Karlskronakasse. Malmös seger var lagets sjätte raka.

- Vi är glada för tre poäng, säger Olsson.

Karlskrona har serieledande Växjö på bortaplan som sin nästa utmaning. Den första av fyra bortamatcher i följd för ett lag som hamnat illa till i tabellen och tagit så få poäng utanför Blekinge. Att få bukt med de djupa dalarna mellan topparna i matcherna är ett akut behov om viktiga poäng ska kunna spelas in.

- När det väl börjar har jag svårt att sätta fingret på varför vi rasar ihop som vi gör. Men vi försökte komma igen, moralen är något vi tar med oss. På bortaplan ska vi spela vårt spel, vara tråkiga. Fyra svåra men roliga utmaningar på bortaplan väntar och vi måste hitta vägar att vinna, säger Henrik Nilsson.