Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Globen ska bli padelhall under coronapandemin. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Globen ska bli padelhall

Vad sägs om att spela padel i Globen?
Det kommer du kunna göra från och med november – då den klassiska arenan ska bli padelhall under coronapandemin, det skriver DN.

Den pågående pandemin har fått evenemang att ställas in på löpande band. Vilket har lett till att Globen stått och gapat tomt sedan i mars.

Men nu kommer det återigen kunna strömma in folk i den klassiska arenan. Fast inte för att titta på sport – utan utöva.

Under coronapandemin ska nämligen Globen bli en padelhall, det skriver DN.

– Vi har haft en liten dröm om att arrangera en stor tävling i Globen, men sedan kom ju coronapandemin. Då föddes en idé om att hyra in oss i arenan och få möjlighet att spela padel i en häftig miljö. Sedan i somras har allt gått väldigt snabbt, berättar Peter Hansson, vd för företaget Globen Padel, för tidningen.

– Vi räknar med att ha öppnat för fullt för padel senast den 1 november,

Enligt tidningen ska arbetet med att att bygga banor börja nästa vecka. Totalt väntas det bli 14 banor på golvet i Globen.

Padelns framfart i Sverige har knappast gått obemärkt förbi. Sportens popularitet har vuxit explosionsartat och bara i Göteborg med omnejd finns det närmare 30 anläggningar där man kan hyra banor.

Johan Brunström, tidigare dubbelspecialist i tennis och numera hallchef för PDL i Mölnlycke, har tidigare vittnat om ett evigt ökande intresse.

– Det är hårt tryck i hallarna och man får känslan att det är nya kunder som kommer in i sporten hela tiden och som fastnar. Det fyller på hela tiden. Jag kan bara tala för hur det är här, men det är nästan varje dag man håller regelgenomgångar med nya spelare eller får förfrågningar om nybörjarkurser. Min känsla är att det här inte är en fluga.

LÄS MER: Här är idrottskändisarna som gett sig in i padelbranschen

LÄS MER: Guide: Här är allt du behöver veta om Göteborgsregionens padelbanor

LÄS MER: Ny padelanläggning i Göteborg – blir en av Sveriges största

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.