Glenn Strömbergs stjärnhäst Ivory di Quattro gör upp om stora pengar i helgens Elitloppstävlingar.
Glenn Strömbergs stjärnhäst Ivory di Quattro gör upp om stora pengar i helgens Elitloppstävlingar. Bild: PETTER ARVIDSON

Glenn Strömberg stjärnhäst mot ny storsuccé

Det är inte bara fotboll och pasta som fångat Glenn Strömbergs intresse. Fotbollsikonen är en varm traventusiast och under Elitloppshelgen tävlar på nytt Strömbers häst Ivory di Quattro i storloppet Harpers Hanover.
– Vi kunde nästan inte drömma om det egentligen, säger Strömberg till Aftonbladet.

ANNONS

Svensk travsport firar julafton i helgen under Elitloppshelgen på Solvalla.

Storloppen avlöser varandra och i lördagens V75-avslutning bjuds vi på en riktig smällkaramell där Harper Hanovers lopp avgörs med en halvmiljon till kretsen runt segrande häst.

En som hoppas på att del av pengarna är Blåvitt- och tv-profilen Glenn Strömberg, 60.

Han är delägare i den femåriga hingsten Ivory di Quattro, som tränas av Åby-baserade Robert Bergh och som på lördag körs av Per Lennartsson i sulkyn.

– Det är stort och det är en ära att få vara med i ett klassiskt lopp. Nu har jag haft äran att få vara med i stora lopp både i Sverige och ute i Europa tidigare och vi har varit där några gånger men det är alltid lika roligt varje gång, säger Strömberg till Aftonbladet.

ANNONS

Glenn Strömberg hyllar Robert Bergh

Strömberg hyllar Robert Bergh som tränare då hästen gjort underverk sedan Bergh tog över regin – det har blivit fyra raka segrar och när Ivory di Quattro vann på V75 på Åby i april blev Glenn Strömbergs segerdans viral i sociala medier.

– Nu är det tuffaste motståndet hittills, det är världshästar emot och man går in ödmjukt i ett sådant här lopp. Samtidigt finns det inga moln på himlen och jag pratar med stallet dagligen nu och allting är bara bra med hästen. Det är som sagt det tuffaste loppet hittills med miljonärer och världshästar med i loppet men det känns som de kommer behöva vara bra för vi känner att vår häst kommer att vara det. Vi kommer helt rätt in i det här loppet och som sagt, ska de slå honom måste de vara bra, säger Strömberg till Aftonbladet om Ivory di Quattros segerchanser.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS