Högerextrema partiet Alternativ för Sverige har gjort reklam med hjälp av Glenn Hysén – något Hysén själv inte hade en aning om: ”Jag har blivit totallurad”
Högerextrema partiet Alternativ för Sverige har gjort reklam med hjälp av Glenn Hysén – något Hysén själv inte hade en aning om: ”Jag har blivit totallurad” Bild: MICHAEL ERICHSEN

Glenn Hysén gör reklam för Alternativ för Sverige: ”Blivit totallurad”

Fotbollslegendaren Glenn Hysén har dykt upp i en reklam för det högerextrema partiet Alternativ för Sverige.
Något som Glenn Hysén själv inte visste om.
– Jag har blivit totallurad, säger han till GP.

ANNONS
|

När fotbollslegendaren och Göteborgsprofilen Glenn Hysén för två år sedan berättade att han tyckte att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var: ”En jävla go gubbe”, blev det enligt honom själv ”Ett sånt jävla liv”.

– Det misstolkas så jävla mycket när man säger sånt. Jag menar bara att Åkesson är en jävla go gubbe. Jag är inte nån jävla rasist för det, sa han till GP då.

Glenn Hysén i reklam för AFS

Nu har Hysén, som sagt att han är politiskt ointresserad, dykt upp i ett nytt politiskt sammanhang. Nämligen på det högerextrema partiet Alternativ för Sveriges Twittersida. Där gör han reklam för partiets Swexitturné som har sin start i Göteborg den 1 maj. Turnén leds av partiledaren Gustav Kasselstrand.

ANNONS

– Sverige är en demokrati och alla har rätt att säga sin åsikt. Därför tycker jag att ni ska gå och lyssna på Gustav när han inleder sin Swexitturné, säger han i klippet.

När GP når Glenn Hysén under fredagen så säger han att det har blivit kaos. Han menar att han hade fått en beställning från videohälsningsföretaget Memmo.

– Jag har blivit totallurad för det var en Memmo från början och jag har skickat Memmo i tre, fyra år. Då får man en uppställning, han håller på Liverpool, han är göteborgare, han är det. Sen tänkte jag inte på det, vad jag sa där. Jag hade ingen aning vad det är för någonting. Det är la någon klubb eller något eller vad fan det nu är. Jag är totalt ointresserad av politik.

Hur känns det här nu då?

– Det känns förjävligt. Det är kaos, jag har suttit i telefon i en timme här nu för att förklara mig. Jag kan bara säga att jag har ingen aning om vad det är för någonting.

Har du något ansvar när man får en Memmo, att kolla upp vad det är för något?

– Det tycker jag att Memmo skulle kollat upp det då, vad det nu är för någonting. Jag hade ju ingen aning.

ANNONS

Vad ska du göra nu, nu ligger den ju på Twitter, har du försökt höra av dig till partiet?

– Nej, nej, nej, de som känner mig vet att det är något skit det här. Jag är inte orolig ett dugg. Jag har inte gjort något fel.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand svarar via mejl att hans namn och partimejl framgick i beställningen.

”Självklart pudlar alla kändisar när hyenorna i svensk massmedia drar igång sitt gemensamma drev. Så även denna gång. Det kallas omvändelse under galgen”, skriver han i ett mejl till GP.

LÄS MER:Ska inte Glenn Hysén få gilla Jimmie Åkesson?

LÄS MER:Glenn Hysén om sin SD-svängning: "Ett sånt jävla liv"

ANNONS