Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

"Glenn blev så förbannad att han sparkade sönder en vägg"

Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg blev nära vänner under sin tid på SVT. Nu berättar Lindeborg om när Strömberg tappade humöret och det rejält. – Glenn blev så förbannad att han sparkade sönder en vägg, säger Lindeborg till Expressen.

Den folkkäre SVT-profilen, Staffan Lindeborg har en lång karriär bakom sig. Under Idrottsgalan i måndags var han med och delade ut hederspriset till Jan-Ove Waldner som han kommenterat tiotalet gånger.
Just bordtennis är en stor del av Staffan Lindeborgs liv, han har gjort comeback som pingisspelare nyligen.
– Jag spelar veteran-VM i Las Vegas nästa år, säger han till Expressen.

I intervjun berättar även Staffan Lindeborg om vänskapen med Glenn Strömberg. Duon blev ett radarpar på SVT när Strömberg blev expert på TV-kanalen. De två har gått flertalet pingismatcher – de flesta ganska lugna …
– Jag minns första gången vi spelade. Glenn blev så förbannad att han sparkade sönder en vägg på hotellet. Det var under för-VM 2005 i Tyskland, vi upptäckte att det fanns ett bordtennisbord och började spela. Jag vann första set och då brast det för Glenn, säger Lindeborg till Expressen och fortsätter.
– Men han har 20–1 på mig i matcher, och 13–1 mot den förre världsmästaren i pingis, Ulf "Tickan" Carlsson. Så Glenn är en grymt bra bordtennisspelare, även om han skulle få stryk nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.