Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Glasnovic förlorade bronsmatchen: "Känns tomt"

Det blev ingen medalj för OS-debutanten Niktia Glasnovic. Iranskan Kimia Alizadeh Zenoorin blev en för tuff motståndare i bronsmatchen som slutade 5-1. - Det känns tomt, säger Glasnovic till TT efter matchen.

21-åriga Nikita Glasnovic har som huvudmål att lyckas i nästa OS i Tokyo 2020. Men hon fick chansen redan i Rio.

I 57 kilosklassen i taekwondo vann hon sina två första matcher men stötte på problem mot förstaseedade brittiskan Jade Jones i semifinalen. Glasnovic var ute efter revansch efter EM-finalen i maj men den får vänta lite till. Matchen slutade 4-9.
– Det blev ganska tufft. Hon kör den stilen som jag brukar göra, i sista ronden när hon ledde så bara förstörde hon. Det gör det väldigt svårt eftersom hon är stark också, sade Glasnovic efter matchen till TT.

Istället fick Nikita sikta in sig på bronsmatchen på natten mot fredagen då hon mötte Kimia Alizadeh Zenoorin från Iran.

Första ronden slutade utan poäng men i den andra tog iranskan ledningen. Glasnovic hade ändå chansen inför sista ronden. Då satte Zenoorin in en högre växel och gick ifrån till 5-0 genom en huvudspark.

Nikita Glasnovic fick en tröstpoäng i slutet av matchen, men förlorade ändå bronset.

- Det känns tomt. Hon var svår att komma in på. Jag måste bli starkare för att kunna bryta in på en sån motståndare, säger Glasnovic.

Nu siktar hon istället in sig på att heja fram Elin Johansson som kliver in i OS på fredagen. Hon tycker ändå att OS-äventyret varit positiv och blickar redan framåt i karriären.

- Jag ser fram emot att bli en bättre fajter, att utvecklas. Jag vet att jag har kapaciteten att gå på den här nivån. Nu var det första gången jag mötte henne, men jag ser fram emot att ställas inför stora utmaningar och spelare, säger Glasnovic.