Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Glas med ett hårt lindat vänsterknä under fredagens landslagsträning på Sheffield Hallam University Sports Park.

Glas nya knäskada ger Samuelsson chansen

Hanna Glas har åkt på tre korsbandsskador under karriären. Nu har högerbacken gjort illa knät på nytt och missar Sveriges landskamp borta mot England på söndag.

25-åringen, som värvades av Paris Saint-Germain i september, tränade på egen hand i Sheffield på fredagen, och hade sitt vänstra knä hårt lindat. Hur allvarlig skadan är går inte att säga i det här läget.

- När det gäller idrottsskador tar man alltid hänsyn till tidigare historik, gör överväganden när det gäller risker och försöker ta ett klokt beslut. I nuläget är det svårt att uttala sig om exakt skada och vidare undersökning behövs i samråd med klubben, säger landslagsläkaren Ali Kad.

Glas skada gör att Jessica Samuelsson, som är tillbaka i landslagstruppen efter ett långt skadeuppehåll, med stor sannolikhet får spela från start i matchen mot England i Rotherham.

Det blir i så fall Arsenalbackens första landskamp sedan VM-kvalmatchen mot Ungern förra hösten, då hon åkte på en svår fotskada.

- Ja, det är väl mycket som talar för det. Oftast när vi tar ut trupper så har vi två spelare på varje position. Jessica och Hanna har ju kört på den positionen, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.