Djurgårdens Jacob Une Larsson gratuleras av lagkamraterna efter 1–0 mot Malmö FF i cupfinalen.
Djurgårdens Jacob Une Larsson gratuleras av lagkamraterna efter 1–0 mot Malmö FF i cupfinalen.

Glädje och stolthet hos färska cupmästarna

Han spelade på en ovan position, fick en ovan huvudroll och vann något han aldrig gjort tidigare. Det var mycket nytt när Jacob Une Larsson tog sin första stora titel i fotbollskarriären.

ANNONS
|

Stockholmarens 1–0-mål fick Tele 2 arena att bokstavligen explodera i ett jättevrål. Och efter det var det inget snack om saken. Djurgården fick det mentala övertaget – och släppte det aldrig i 3–0-segern mot Malmö FF i cupfinalen.

Det var snudd på absolut motsatt jämfört med den skrala insatsen mot Brommapojkarna i allsvenskan i söndags. Då irrade ett lag utan självförtroende omkring, till synes utan mål och mening. Det var också något både lagledningen och spelarna lade fokus på inför cupfinalen.

- Vi jobbade mycket med de mentala förberedelserna inför den här matchen och just om att inte vara ängsliga utan gå ut gå ut och njuta av stunden och verkligen ta in allt som händer därute, säger Jacob Une Larsson.

ANNONS

Och njöt gjorde försvararen.

"Som en kraft"

- Stödet var enormt. Det var som en kraft som träffade en från hela Djurgårdsfamiljen, säger Une Larsson.

Mittbacken klarade den ovana positionen som vänsterback också.

- Jag var nog en ganska defensiv vänsterback, men det kändes ganska bra, säger han.

Han rankar titeln högt.

- Superhögt. Jag växte upp med att följa Djurgården, hejade på dem och såg dem vinna titlar. Jag hade nog inte trott att jag själv skulle stå där en dag och själv få lyfta en buckla, säger han.

Lagkaptenen Jonas Olsson kommer också att värdera ögonblicket när han fick lyfta pokalen. Trots alla år som proffs i Nijmegen och West Bromwich har han aldrig vunnit en titel förrän nu.

ANNONS

- När du tittar tillbaka på din karriär, även om jag är stolt över min, så har du inte vunnit något så känns den ändå ofullständig. Nu har jag i alla fall en titel och förhoppningsvis blir det fler innan jag lägger skorna på hyllan.

Hyllade Mrabti

Olsson hyllade Kerim Mrabti, anfallaren som var tillbaka lagom till finalen efter ett skadeuppehåll.

- Han är på något sätt navet, han är så viktig för vårt anfallsspel, men också för defensiven. Det är lättare att försvara när de gör ett så bra jobb däruppe, säger Olsson varpå Mrabti kommer förbi, grabbar tag i en reporters telefon och gör en intervju med honom.

Mrabti: Hur många titlar har du med West Brom?

- Ingen.

ANNONS

Mrabti: Så man kan säga att det här är din största titel?

- Ja, det är ju den enda.

Mrabti: Grattis!

- Tack.

TT

ANNONS