Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Victor Olofsson, till vänster, firar sitt första av två mål mot Mora.

Gladare miner i Frölunda

Frölunda åkte till Mora och vann med 3–1. Och nu blir det bättre stämning i laget. Det intygar Victor Olofsson, som gjorde två mål och en assist:

Frölunda, som har varit i en svacka, har nu kommit tillbaka på allvar. Inom loppet av några dagar har laget besegrat både Karlskrona och Mora och lyckats med försvarsspelet, som har varit lagets stora problem i höst.

- På det sätt vi vunnit dessa matcher betyder mycket för oss. Vi har höga ambitioner och då blir det jobbigt när spelet inte fungerar och betydligt bättre stämning när vi spelar bättre, menar Victor Olofsson.

Nu var det försvarsspelet som blev Frölundas segervapen mot Mora. Victor Olofsson gjorde 1–0 redan i sitt första byte, vilket resulterade i en desperat kamp för Mora att kvittera. I två perioder höll Frölunda tätt, trots långa hemmaanfall i offensiv zon. Dessutom spelade Frölunda bra i boxplay.

Behöll kylan

När Robin Johansson till slut kvitterade till 1–1 i början av den tredje perioden kunde bubblan ha spruckit för Frölunda. Det blev tvärtom och Victor Olofsson förklarar varför:

- När Mora kvitterade kunde vi behålla lugnet i laget. Ingen blev stressad utan alla var trygga i vårt spel. Det blev avgörande för oss.

Knappt två minuter senare gjorde Ponthus Westerholm 2–1 för Frölunda med assist av Victor Olofsson. Därefter var Göteborgsspelarna kyliga och kloka när Mora på nytt jagade kvittering. Frölundas försvarsspel fungerade perfekt vilket bidrog till segern. Att det sedan var Olofsson som avslutade matchen med att göra sitt andra mål för dagen, i Moras tomma målbur, var också en bild av Frölunda i dag.

Victor Olofsson, som gjorde nio mål på hela säsongen i fjol har redan producerat 15 mål. Här har Frölunda ytterligare ett vapen framåt.

- Det går bra nu. Mycket tack vare samarbetet med Lias Andersson och Ponthus Westerholm, säger Victor Olofsson, som nu hoppas på en sak inför det kommande speluppehållet:

- Eftersom försvarsspelet fungerat så bra i de senaste matcherna hoppas jag att vi kan börja titta mer på anfallsspelet.

Tråkig tränare

Frölundas tränare, Roger Rönnberg, ler när han får höra det.

- Nja, nu ska jag vara tråkig och ge besked att det blir fortsatt fokus på försvarsspelet. I dag var det bra, men jag vill att det ska fungera en längre period, kanske över tre veckor, innan det är dags att bli lite mer rolig och titta på anfallsspelet.

I Moras omklädningsrum var det inte så kul denna eftermiddag. Fem förluster på de senaste sex matcherna gör att laget nu på allvar är indraget i bottenstriden. Mora visade stora brister i passningsspelet vilket resulterade i för många solokörningar och svagt anfallsspel.