Glädjebeskedet för Frölunda – Rosseli Olsen tillbaka

Sex spelare borta mot Växjö – men nu får Frölunda åtminstone ett välkommet tillskott. Mats Rosseli Olsen, 27, är tillbaka efter skada.
– Jag drar upp snittåldern lite i laget, säger han.

ANNONS
|

Roger Rönnberg och hans Frölunda har åkt på rejäla skadeproblem samtidigt som Viktor Ekbom varit avstängd. Något som gjort att laget saknat sex ordinarie spelare i matcherna mot Malmö och Växjö.

Men den listan krymper till fem spelare när Ålborg Pirates kommer till Frölundaborg på tisdag för möte i Champions Hockey League.

– Jag räknar med att "Rosse" är tillbaka då, säger Roger Rönnberg.

För Mats Rosseli Olsen är det ett minst sagt skönt besked att få.

– Det är alltid tråkigt att missa matcher för man känner sig så utanför ... man vill ju hela tiden vara med och försöka hjälpa laget och det är ju matcherna man vill spela. Det roligaste med hockeyn är att spela matcherna. Det har varit lite segt att vara borta men jag hoppas jag inte missar mer nu, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Rehabträningen är kanske inte den tråkigaste delen men att vara skadad är. Som elitidrottare så kan du ju inte göra ditt jobb när du är skadad.

LÄS MER: Frölunda nollades mot mästarna – supertalangen fick debutera

"Man känner sig lite utanför"

Den nu 27-årige norrmannen har ett bra läkekött. Allt som oftast är det bara någon match här och där som han missar och han har klarat sig ifrån långa skadeuppehåll under tiden i Frölunda.

– Ett år så missade jag hela försäsongen och några matcher i början där. Sen blev det inte så många matcher på grund av att det var försäsong. Jag har väl haft tur får jag säga, att jag inte blivit skadad längre. Förra säsongen åkte jag ju på en skada i foten och kunde ha missat flera veckor men det var ju precis innan VM, vilket gjorde att det bara var sommar efteråt och ingen säsong, säger han.

LÄS MER: 16-årigens debutlycka: "Sjukt kul"

Spelsugen nu eller?

– Om jag är! Det går snabbt innan man får suget tillbaka. Det räcker med att man missar en träning så känner man att man mycket hellre är med därute än få köra rehab. Vi träffas ju ändå varje dag men man känner sig lite utanför när alla är på is och man själv får köra rehab.

ANNONS

Men fem skadade spelare, du har ju haft sällskap?

– Det har jag, men de känner samma sak som mig. Även fast vi har blivit till en egen liten grupp så känner man sig ändå utanför. Men det ska bli skönt att vara tillbaka i laget och dra upp snittåldern lite igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS