Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Glädjebeskedet för Blåvitt – Söder redo för spel

Han missade matchen mot Hammarby på grund av en fotskada. Men mot Trelleborg är Robin Söder redo för spel igen.
– Vi ska våga trycka på och köra, säger han.

Efter mötet med AIK berättade Poya Asbaghi att Robin Söder var skadad och hade problem med en fot. Anfallaren själv var dock inte särskilt pratsugen efteråt om den skadan.

Skadan höll honom borta från spel mot Hammarby i senaste omgången. Under torsdagen var han dock i full träning igen och redo för spel mot Trelleborg.

– Det kändes bra. Jag kunde röra mig och är fit for fight och det är ju bra. Man får bara tänka på att värma upp lite mer men det är ju klassiskt, säger han.

Inte ont efteråt? Inga problem?

– Nej, nej. Det fungerar bra även om jag får kyla ned foten lite och få den tillbaka till normalt tillstånd igen. Jag tror att det var ett bra beslut att stå över senaste matchen, det var ju bara en match och man får tänka till lite på vilka matcher man prioriterar.

Hade du kunnat spela mot Hammarby?

– Jag vet faktiskt inte. Foten var ganska smärtsam just då och frågan är vad man hade fått ut prestationsmässigt av mig i den matchen.

Ångestmatch väntar för Blåvitt

Problemen med foten ser just nu ut att vara över för Robin Söder. Men anfallaren vet inte om det kommer att krävas ingrepp efter säsongen.

– Vi får se lite hur det blir. Det beror mycket på hur det känns nu under de kommande veckorna så vi får avvakta lite men det kändes bra nu och det ska nog fungera ändå.

För Poya Asbaghi och Blåvitt blir det ett välkommet tillskott in i laget igen. I nästa omgång väntar tabelljumbon Trelleborg i en match som av Poya kallats för en "ångestmatch".

– Det är klart att det är så, det går inte att komma undan. Men vi måste vilja spela fotbollen framåt och det är det som de går ut på. Vi ska spela bollen framåt och inte bli passiva och alltid välja hemåtpassningen. Vi ska våga trycka på och köra och den som vågar mest vinner mest.

En som dock är ett osäkert kort mot Trelleborg är Vajebah Sakor. Mittfältaren har varit sjuk och klev av torsdagens träning i förväg.

– Jag är yr, sa han medan han gick av planen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.