Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs tränare Thomas Berglund under söndagens SM-final 1 i bäst av 7 mellan HV71 och Brynäs i Kinnarps Arena.

Glädje blev till depp för Brynäs

Jublet från i fredags förbyttes till depp för Brynäs i den första SM-finalen. Förlust med klara 2–5 mot HV71 var inte den start Gävlelaget hade hoppats på.

Starten med 0–2 efter bara tolv minuters spel gav Brynäs en ordentlig uppförsbacke redan från början.

- Det är bara att ta med sig och dra lärdom. Vi måste komma ut till match och vara lite mer beslutsamma, sade "Bulan".

Brynäs kom med en fantastisk vändning mot Frölunda och den heroiska insatsen i sjunde matchen på bortaplan i fredags i ryggen. Men bortsett från den dåliga starten tyckte Berglund att det fanns saker att ta med sig inför fortsättningen, närmast i Gävle på tisdag.

- Att vi lyckas vända spelmässigt. I slutet av första och början av andra pressar vi på hårt och är väldigt nära att få utdelning. Mitt i den pressen får de in 3–1. Samma sak när vi gör 3–2 och de får 4–2 direkt efteråt. De får psykologiska mål.

Heta forwarden Oskar Lindblom, som gjorde 2–1-målet, åkte på en tackling mot huvudet av HV-backen Christoffer Persson i slutet av andra perioden. Många tyckte att den såg ful ut – men Persson klarade sig från utvisning.

- Jag var inte alls med på den och hade inte pucken, men jag har inte sett den i efterhand så jag kan inte säga något, sade Lindblom som spelade klart matchen och var okej efteråt.

- Jag var inte med på den, så det var en liten chock direkt. Men jag spelade ju klart och jag tror det är lugnt.