Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Några fans till Galatasaray åker förbi Östersunds spelare Brwa Nouri och Saman Ghoddos utanför spelarhotellet i Istanbul och skriker något. Nouri och Ghoddos börjar garva. "Han sa någonting på turkiska och sjöng någon hejaramsa", säger Ghoddos.

Ghoddos: Vi ska spela ut Galatasaray

Östersund har ett utmärkt läge att skicka ut storklubben Galatasaray i kvalet till Europa League. Uppträder laget lika modigt i den heta returen?

Sex dagar efter den stora skrällen på Jämtkraft Arena sitter Östersunds forward i en hotellfåtölj i Istanbul och spelar in en kort videohälsning.

Budskapet? Att laget ska vinna igen mot Galatasaray.

Han skrattar. Han ler.

Det var just Ghoddos som satte första målet i klubbens första europeisk match, i 2–0 segern i torsdags.

- Efter matchen kollade jag riktigt mycket på det målet två dagar i rad. Nu vill jag göra mål på deras hemmaarena. Men viktigast är att vi vinner så klart, säger han.

- Jag är absolut inte nervös. Jag kommer bara att njuta.

Brwa Nouri är lika lugn. Lagets kapten har varit i Istanbul flera gånger tidigare.

- För mig är det en brutal stad med mycket att göra. Europas kanske mest underskattade stad. Men vi är inte här för sightseeing utan för att vinna en fotbollsmatch.

Tror på hög press

Både han och Ghoddos tror att Galatasarays matchplan blir att sätta hög press.

- De kommer vara väldigt aggressiva och vilja smälla till oss lite extra. Att visa att det som hände i första matchen inte var okej. Men gäller bara att vi är modiga. Våga hålla bollen när vi ska göra det. Då kommer de bli frustrerade, säger Ghoddos.

- Sättet vi agerade på i första matchen. Modet vi visade upp. Man är väldigt stolt. Det gäller nu att inte ha någon som helst rädsla utan vara modiga och vara oss själva. Det är det som tagit oss hit och det är det vi behöver göra för att få med oss ett bra resultat, säger Nouri.

Men det är en sak att prata om det. En annan att göra det på plats inne i en het Türk Telekom Arena, som har kapacitet för mer än 50 000 åskådare.

Ny situation

Det är en ny situation för Östersund. Och hur laget hanterar den vet vi först på torsdagskvällen.

- Nu leker vi med tanken att det kommer vara bra antal åskådare och högljudd nivå. Ingen har egentligen varit med om det tidigare. Det närmaste man kommer är Malmö eller Hammarby borta. Men vi har jobbat för att vara redo för just den här typen av tillställningar och matcher i tre-fyra år. Låt oss nu göra det vi är bra på. Det är den känslan som finns, säger Nouri.

Ghoddos igen:

- Vi tror på vår idé och har sett att det ger framgång. Vi är som en familj, så jag tror att det kommer gå bra. Vi var väldigt modiga i första matchen och nu gäller det att vi är mycket mer modiga än då, för det kommer bli tuffare.

- Det gäller bara att försöka spela oss ur deras press och göra mål på chanserna vi får. All press är på dem. Det är de som borde vinna, ska vinna. Vi är inte här för att bli avspelade utan vi ska spela av dem. Det är så vi tänker, säger Ghoddos.