Saman Ghoddos firar VM-debuten.
Saman Ghoddos firar VM-debuten.

Ghoddos fixade frispark – som frälste Iran

Saman Ghoddos byttes in, fixade frispark och kysste bollen. Ett självmål senare hade hans Iran chockat Marocko i sista minuten.

ANNONS
|

Det blev en minnesvärd VM-debut för Irans Saman Ghoddos. När storstjärnan Alireza Jahanbakhsh bars ut på bår, i den 85:e minuten, fick allsvenska Östersunds fotbollsstjärna hoppa in mot Marocko. Och det skulle bli ett lyckosamt byte.

I 94:e minuten, på tilläggstid, ryckte nämligen Ghoddos fram längs med vänsterkanten och blev nedriven strax utanför Marockos straffområde. Innan Ghoddos lämnade över bollen till frisparksskytten Ehsan Hajsafi gav han den en lyckokyss – som fungerade.

Hajsafis frispark nickades in i eget mål av inhopparen Aziz Bouhaddouz, och 31-åringen låg med tunga andetag kvar på planen medan Ghoddos och resten av Iran firade det som blev en 1–0-seger.

ANNONS

Marocko imponerade i början, men överlag var det en slarvig insats utan något storspel. Irans målvakt Alireza Beiranvand stod däremot för en väldigt viktig, sen räddning, före det dramatiska avgörandet.

- Det här är ett resultat av vårt hårda jobb. Grabbarna ska ha ett stort tack, det är en ära att träna dem, sade förbundskaptenen Carlos Queiroz till Fifa.

- Vi förtjänade det med vårt slit.

Saman Ghoddos spelade två landskamper för Sverige under januariturnén 2017, innan han valde att representera Irans landslag.

TT

ANNONS