Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saman Ghoddos har inte gett upp drömmen om ytterligare Europa League-avancemang för Östersund.

Ghoddos: "En dröm att vara här"

Arsenal på Emirates Stadium. Troligtvis Östersunds sista anhalt på lagets Europa League-resa. Men drömmen om en bragd lever än.

Dagen före match landade Östersunds FK i London. På kvällen kände laget på matcharenan och gräsplanen, upplyst av strålkastarna men inför tomma läktare som i vanliga fall rymmer 60 000 människor.

En mäktig upplevelse bara att vara på plats.

- Det är underbart. För mig är det som en dröm, säger Saman Ghoddos.

Att vända ett 0–3-underläge i europeisk cupfotboll är sällsynt. Och när vändningar mot alla odds inträffar görs bragdinsatserna på hemmaplan.

"Självförtroende av Graham"

Ghoddos grämer sig över lagets inledande 25 minuter i Östersund, då Arsenal ryckte ifrån till en 2–0-ledning, men hoppas att laget har lärt sig av läxan. Mötet på Emirates är en ny match och tränaren Graham Potter har försökt gjuta nytt mod i laget.

- Självförtroende får vi från Graham, och vi tror på oss själva. Vi är ett bra lag och kan mäta oss med alla lag. Vi har visat en hög standard i många matcher. Men i förra matchen, första 25 minuterna, var vi kanske lite nervösa och visade för mycket respekt. Efter det var vi riktigt bra i vissa perioder och det är så vi måste fortsätta, säger Ghoddos.

Graham Potter har analyserat vad som gick snett i Östersund.

- Vår försvarslinje låg för djupt tidigt i matchen och våra anfall blev för korta. Vi var mer stressade än vanligt, med tanke på tillfället och motståndet. Vi tappade bollen för snabbt. Men när man analyserat matchen var det inte så dåligt som jag trodde, säger Potter.

Oddsen att vända är inte på ÖFK:s sida, men motivationen att prestera saknas inte.

TT: Har ni inget att förlora?

- Vi behöver ett av de största fotbollsmiraklerna någonsin för att gå vidare. Ur det perspektivet har vi inget att förlora. Å andra sidan är det här en stor möjlighet för oss och det enda vi kan ångra är om vi inte ger allt – det har vi att förlora, säger Potter.

- Under de här sju åren har vi kommit hit genom att vara oss själva och misslyckas, och sedan lära oss av det.

"Se vad Wenger säger efter"

För vissa spelare i Östersund är det även en chans att visa upp sig på en stor arena, den största klubben någonsin spelat på. Iranske landslagsmannen Saman Ghoddos fick beröm av motståndartränaren Arsène Wenger för andra gången på en vecka.

- Jag blev väldigt glad förstås och det är en stor ära att en stor tränare som han gillade hur jag spelar. Men jag vet att jag kan bättre. Jag är intresserad av att se vad Wenger kommer att säga efter den här matchen.

Några spelare i Östersund är frågetecken inför matchen. Anfallaren Alhaji Gero har varit förkyld, målvakten Aly Keita har fått en vagel i ögat och bar solglasögon före och efter träningen men inte under, och Sotirios Papagiannopoulos har problem med ett lår. Samtliga deltog dock på träningen.