Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

GFC värvar norsk landslagsspelare

Göteborg FC slutade tvåa i Damallsvenskan 2018. Nu tar man sikte mot toppen igen – med en stark förstärkning från Norge i form av Vilda Böe Risa.
– Jag vill vara en ledare på planen, säger hon i en kommentar.

Vilda Böe Risa kommer närmast från Arnar-Björnar och har efter en korsbandsskada under 2017 gjort comeback – och etablerat sig i det norska landslaget. Hon är 23 år och beskrivs av GFC som ett stort framtidsnamn.

– Vi har jobbat ganska länge med att få henne till klubben. Vilde är en mycket bolltrygg, bekväm och lugn spelare. Hon är en duktig tvåvägsspelare och en skicklig passningsspelare, säger GFC-tränaren Marcus Lantz till klubbens hemsida.

GFC säkrade i sista omgången en plats till nästa års Champions League – något som gör det lättare för klubben att locka stjärnor till Göteborg. Vilda Böe Risa säger i en kommentar att det var en av faktorerna som gjorde att hon valde GFC.

– Det var andra klubbar som var intresserade, men till slut föll jag för Göteborg. Helhetsbilden, klubbens höga ambitioner och framtidssatsning, ett spännande 2019 med Champions League som höjdpunkt var det som avgjorde, säger Böe Risa, som beskriver sig själv så här:

– Jag vill ha mycket boll, tycker om att styra spelet, vill vara en ledare på på planen, spelar med mycket hjärta och har nog en bra blick och en bra spelförståelse

Hon ansluter till GFC i början av januari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.