Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

GFC värvar amerikansk mittback

Göteborg FC fortsätter att värva. I tisdags gjorde klubben klart med en ny målvakt och under onsdagen presenterade de nästa värvning: mittbacken Taylor Leach.

Göteborg FC ligger sist i Damallsvenskan inför omstarten om tre veckor och nu ser klubben till att förstärka laget inför hösten.

Den danska landslagsmålvakten Line Geltzer Johansen skrev på för Göteborg FC under tisdagen och klubben fortsätter att stärka upp defensiven genom att värva den amerikanska mittbacken Taylor Leach. Det bekräftade klubben på sin hemsida under onsdagen.

Taylor Leach ansluter till laget den 6:e augusti inför seriens återstart den 17:e augusti. 25-åringen ser fram emot flytten till Göteborg.
– Göteborg FC är en professionell och välkänd klubb med ett gott rykte. Det ska bli spännande att komma till en större klubb och en större stad.

Den 25-åriga amerikanskan har även flera år inom den amerikanska collegefotbollen i sitt bagage. Hon beskriver sig själv som en ledarfigur i backlinjen.
– Jag vill tro att jag är en trygg och placeringssäker mittback som kommunicerar mycket med mina lagkamrater. Jag försöker styra mina lag från backlinjen och hela vägen uppåt på planen.

GFC-tränaren Stefan Rehn är glad över att få in mer erfarenhet och en ledarkaraktär i backlinjen.
– Det är väldigt viktigt att få in Taylor. Hon är en duktig bollspelare som är följsam i spelet. Hon är bra med boll och en bra försvarsspelare. Det är ett spännande nyförvärv.

Stefan Rehn beskriver sitt nyförvärv som en bollsäker mittback med bra speluppfattning. Efter ett och ett halvt år i Elitettan med Sunnanå och Östersund är hon redo för allsvenskt spel, menar tränaren.
– Hon har en viss erfarenhet, och även om det inte är på högsta nivån i Sverige så tror jag att hon har egenskaper som kommer att passa gruppen.

Hon verkar vara en riktig ledarkaraktär, av hennes egna ord att döma?
– Ja, verkligen. Det är en tjej som tar för sig på plan, och som dels står för sin egen utveckling men också hjäper de andra. Av det jag har sett är hon väldigt drivande och det känns jättebra på så sätt. Både hon och Line (Geltzer Johansen) är drivande personer och jag tror att det kommer bli jättebra. De stöttar upp laget och utvecklar de andra också.

Hur viktigt är det att få in den erfarenheten i er unga trupp?
– Det är lite de spelarna vi söker. Spelare som dels är bra fotbollsspelare men som också är ledarfigurer. Vi behöver det i truppen med tanke på hur det ser ut. Vi fortsätter med vår unga satsning men det behövs också erfarenhet i truppen för att de unga ska kunna utvecklas.

Med tanke på er nuvarande värvningstakt: blir det en ny värvning i morgon?
– Nej, men i övermorgon, skämtar Stefan Rehn.
– Vi tittar. Vi vill också känna att det ska bli bra för helheten. Men vi har inte stängt någon dörr för fler värvningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.