Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: NICKLAS ELMRIN

GFC spelar cupfinal på Gamla Ullevi

Nu är det klart. Damernas cupfinal i fotboll mellan GFC och Kristianstad den 1 maj kommer att spelas på damernas nationalarena Gamla Ullevi.
– Jätteroligt att ha lyckats få till det, säger Tore Lund, pressansvarig i GFC, i ett pressmeddelande.

Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstad DFF är sedan tidigare klara för final i svenska cupen.

GFC har använt sig av såväl (stora) Ullevi som Valhalla senaste tiden, men sedan det stod klart att det skulle spelas cupfinal i staden den 1 maj har det diskuterats huruvida matchen kan flyttas till Gamla Ullevi.

Nu är saken alltså klar.

– Jätteroligt att ha lyckats få till det så att matchen spelas på den svenska damfotbollens nationalarena, säger Tore Lund, pressansvarig i hemmaklubben, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Curmark ersatte landslagsstjärnan – och satte säsongens första mål

Enligt Lund har förbundet, Got event samt motståndarna Kristianstad alla varit positiva till idén – men det har tagit sin tid att få bitarna på plats.

Dessutom har arenan som bekant haft stora gräsproblem – vilket lett till att elitklubbarna på herrsidan fått flytta hemmamatcher i inledningen av säsongen.

– Alla parter har varit överens redan från början, men samtidigt har det varit en del logistik att reda ut. Vi har ju tre herrlag i stan som också använder arenan, säger Tore Lund.

Göteborg har stormat mot finalen genom att ha slagit ut Växjö, Jitex, Linköping och Djurgården. Kristianstad har seglat upp som en värdig motståndare efter att bland annat ha slagit ut regerande mästarna Piteå i semifinalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.