GFC laddar med kontrakt åt alla

ANNONS
|

– Väldigt skönt att få det beskedet, säger Linnea Liljegärd.

Efter vinst med 1–0 borta mot danska Hjörring är det på torsdagen dags för returen i åttondelsfinalen hemma på Valhalla.

En match som kan betyda att svenskorna kan gå på ledighet med en kvartsfinal att se fram emot i vår.

– Det hade verkligen varit fantastiskt roligt om vi lyckades med det, säger Torbjörn Nilsson.

I går kväll hade GFC en lättare träning. Samtidigt sprang de svartklädda spelarna en efter en upp till kansliet där de fick sina kontraktsförslag för nästa år.

– Alla spelare har fått förslag. Sedan får de ta med sig det hem och tänka igenom det. Men som läget är – just i dag i alla fall – verkar det inte som att någon är på väg härifrån, säger klubbordförande Peter Bronsman.

ANNONS

Linnea Liljegärd, som uppvaktas av Kristianstad, var en av de sista att springa ner från klubbrummet med ett vitt kuvert i näven, något hon verkade vara glad över att ha fått.

– Inget är ju klart än, men det var skönt att få det här nu innan matchen. Att jag får veta vad klubben vill och kan ta ställning till det.

För Liljegärd har säsongen varit lite både och, tycker hon själv.

– Egentligen har jag gjort en rätt bra säsong. Tolv mål och sju assist. Men har man gjort 22 mål (2009) vill man göra det varje år så klart. Det har varit lite frustrerande. De där lägena då jag förut bara behövde stå och slå in bollen har jag fått kämpa för att ens ta mig fram till i år, säger hon.

Mot Hjörring får Liljegärd tillbaka sin plats i startelvan.

– Ja, det kommer bli en jätterolig match att få spela. Jag har känt mig i väldigt bra form nu de sista två veckorna – typiskt att det kommer nu i slutet – så jag hoppas det går bra. I dag har varit en bra dag kan man säga, säger hon och skrattar.

Hur alla spelarna kommer ställa sig till de förslag de nu fått återstår att se. Malmö fortsätter till exempel att rycka i Lisa Dahlkvist. Något nytt på väg in i laget finns ännu inte. Klubben la ett bud på Ramona Bachmann som dock valde Malmö.

ANNONS

Men:

– Det ser väldigt bra ut för oss, konstaterar Bronsman som också säger att det kan hända något på nyförvärvsfronten inom en rätt snar framtid.

Men först ska Hjörring besegras och en kvartsfinal ordnas.

Champions League, åttondelsfinal, torsdag 19.00, Valhalla.

Läget i GFC: – Alla är i bra form fortfarande och är väldigt motiverade för det här. Hjörring är ett spelskickligt lag men vi spelar på vårt underlag nu och vi hoppas få lite ytor på kanterna, säger tränare Torbjörn Nilsson.

Laget ser inte riktigt ut som nere i Danmark. Linnea Liljegärd går in på topp, Johanna Almgren går ner på kanten och Catrine Johansson får börja på bänken.

Läget i Hjörring: Danskorna ser en svår bortamatch framför sig.

"Det blir svårt. Fortuna ska inte bara vinna i Göteborg. På grund av regeln om mål på bortaplan ska svenskarnas försprång hämtas ikapp genom att Fortuna gör två mål. En seger på 2–1 eller 2–0 är nog" skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS