Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

GFC-anfallarens mardröm – tvingas operera knät

Göteborgs succéanfallare Pauline Hammarlund har drabbats av en meniskskada och måste opereras. Därmed kommer hon missa större delen av den allsvenska guldstriden – samt det EM-kval hon togs ut till så sent som på tisdagen.
– Det hade inte kunnat vara sämre tajming, säger Pauline Hammarlund.

Pauline Hammarlund har gått från klarhet till klarhet under säsongen – och delade inför onsdagens omgång andraplatsen i skytteligan med åtta fullträffar.

Men i bortamötet med Örebro är anfallaren inte med – hon drabbades av en meniskskada i samband med derbyt mot Kungsbacka, och tvingas nu till operation.

– Vi lider med ’Pallo’, som tagit sig tillbaka på ett fantastiskt sätt efter förra årets skadeproblem, säger Lasse Svensson, klubbens sportchef, till klubbens hemsida.

Beskedet att Hammarlund är långtidsskadad kommer dagen efter att transferfönstret stängt. Att värva in en ersättare är därmed inget alternativ.

– Nu håller vi tummarna för att hennes rehab går enligt plan och att hon kommer tillbaka så snart det är möjligt. Utan ’Pallo’ i laget hoppas och tror jag att andra spelare kliver fram, fortsätter sportchefen.

"Otroligt tungt"

För Hammarlund själv är skadan en tuff smäll. Hela fjolåret förstördes av en långtidsskada och när hon under 2019 verkligen har hittat tillbaka till gammal god form så kommer alltså ett nytt tungt bakslag.

– Det är otroligt tungt såklart. Det har varit en lång väg tillbaka från förra årets skada och att åka på en ny långtidsskada tar såklart mentalt, säger hon till GP.

Och tidpunkten för skadan, den menar hon kunde inte ha varit sämre.

– Det hade ju inte kunnat vara sämre tajming med avgörande matcher i allsvenskan, landslagets EM-kval och Champions League.

"Bedrövad för hennes skull"

Samtidigt är hon fast besluten om att hon ska komma tillbaka starkt än en gång.

– Nu får fokus läggas på en bra rehab och att komma tillbaka till spel så snabbt som möjligt igen, säger hon.

För Marcus Lantz innebär skadan ett avbräck i lagbygget – men även om tränaren är tydlig med att det blir tufft för klubben att hantera Hammarlunds frånvaro är det spelaren själv han känner mest för.

– Jag blir bedrövad för Paulines skull. Förra året kämpade hon sig tillbaka och rehabiliterade i stort sett ett helt år. Sedan kommer hon tillbaka i år och matchas in och får göra flera bra prestationer. Hon belönas med en landslagsplats, och man ser hur glad hon är och hur allt slit har lönat sig. Ett dygn senare slås fötterna och knäna bort fullständigt på henne. Man är väldigt ledsen för hennes skull.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.