Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gerzic bakom Örebros seger

Det var en skillnad mellan Kalmar och Örebro den här lördagseftermiddagen. Örebro hade Nordin Gerzic, det hade inte Kalmar.

Bortsett från första tio minuterna när Örebro dominerade fullständigt var det en jämn match mellan Kalmar och Örebro. Kalmar hade i ärlighetens namn lite fler klara målchanser, men saknade mycket i effektivitet.

Örebro hade greppet centralt och det tack vare Nordin Gerzic som vann dueller, sällan eller aldrig slog en passning fel och som ständigt manade på sina lagkamrater.

- Jag tycker vi gör det väldigt bra de första 30 minuterna och borde kanske ha tagit ledningen där. Men de har inte mycket heller, det är väl en boll som dimper ner framför någons fötter efter en hörna och han skjuter över. Annars känns det väldigt stabilt, sade Nordin Gerzic.

Satte i gång spelet

0–0 var inte många minuter bort när Örebro avgjorde. Kalmarspelarna ville klaga på domslutet, Gerzic ville ha i gång spelet snabbt.

- Det är bra av mig att ta en snabb frispark där, jag ser Nahir (Besara) och han är riktigt bra när han får bollen rättvänd. Sedan slår han ett fantastiskt inlägg och Maic Sema gör ett otroligt vackert mål, sade Gerzic om målet.

Segern var Örebros andra i rad.

- Vi är i bra form, och även om spelet inte alltid fungerar till 100 procent så krigar vi på hela tiden och ger aldrig upp. Dessutom är vårt försvarsspel mycket stabilt just nu, det känns väldigt lugnt. Både segern förra veckan mot Sirius och nu mot Kalmar var väldigt viktiga. Jag tycker våren har varit godkänd.

Effektiviteten avgjorde

Resultatet var kanske inte helt rättvist sett till chanserna, Kalmar vann avsluten på mål med 6–3.

- Om det var rättvist? Det skiter jag i, vi går för att vinna fotbollsmatcher, sade Örebrotränaren Alexander Axén.

Med lite bättre effektivitet kunde Kalmar lika gärna ha vunnit.

- Det är effektiviteten som avgör matchen, Oskar (Jansson) får göra lite bättre räddningar än vad Lucas (Hägg Johansson) får göra den här matchen, sade Kalmars tränare Peter Swärdh.