Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds Alhaji Gero satte enkelt 1–0 bakom Kalmars målvakt Lucas Hägg-Johansson.

Gero har hittat rätt – och målet

Ett mål och en ordnad straff. Alhaji Gero har hittat sin plats i Östersund och vägde tyngst i 2–1-segern mot Kalmar.

Missarna började rada upp sig på ett väl långt led för Östersund.

Först i 0–0-matchen i onsdags mot Sirius där laget hade öppet mål flera gånger utan att få träff. I det kraftiga övertaget mot Kalmar skapades också flera chanser från start utan resultat.

Då klev Alhaji Gero fram.

Returen på Ken Semas skott dansade på mållinjen med målvakten Lucas Hägg-Johansson bortspelad, och då gick det inte att missa hur mycket osäkerhet som än började smyga sig in i hemmalaget.

- Men det är inte bara tur. Det var samma mot Hammarby, jag tränar jättemycket på att springa rätt och vara på rätt position när dessa lägen uppstår, säger Gero själv.

Målet var förlösande för hela laget.

- Ja, det har varit många matcher nu på en vecka och först förlusten mot Malmö och sen 0–0 mot Sirius. Skönt att övertaget gav resultat.

Hyllas av Potter

Och är det någon som vet hur den där målsumparfrustrationen känns så är det just Gero. Under förra årets succésäsong för Östersund hade nigerianen många fina lägen när han fick chansen som inhoppare.

- Jag har utvecklats väldigt mycket och hittat min plats i laget bättre. I fjol kom jag in som inhoppare och ville jättemycket men hade ingen tydlig roll i anfallet.

Även tränaren Graham Potter ser utvecklingskurvan på sin stora och fysiska anfallare som kompletterar det övriga bollskickliga och kvicka spelmaterialet.

- Han är en riktig lagspelare som alltid ger allt, springer på allt och är inte lätt att möta för försvaret. Han gjorde en fantastisk match, säger Potter.

Kalmar halvnöjt

Även om det blev en ny förlust för Kalmar och fortsatt krisläge i botten av tabellen så får väl målet framåt ses som ett steg i rätt riktning. Peter Swärdh hade fått tillbaka flera viktiga spelare och stjärnan Romario Pereira Sipiao visade sina kvaliteter med 1–2 på frispark.

- Frisparken är fantastiskt och gav oss chansen. Men även före målet ser vi en scenförändring som är positiv. Men totalt sätt är vi för dåliga med boll och får för korta anfall, säger Swärdh, som nöjt kunde se pigga inhopp av Viktor Elm och Ismael Silva Lima.

- Det gav en förändring. Skönt att få tillbaka spelare, vi behöver öka konkurrensen och ha fler alternativ.