Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Georgiens förbundskapten hoppas Zlatan spelar på torsdag

Sveriges fotbollslandslag har en avgörande vecka framför sig mot Georgien och Spanien i den fortsatta jakten på ett VM-avancemang. I den första matchen hoppas Georgiens förbundskapten, Willy Sagnol, att Zlatan Ibrahimovic kommer till spel.
– Spelare på den nivån måste spela, säger han enligt Fotbollskanalen.

Sveriges fotbollslandslag har en avgörande vecka framför sig i jakten på en VM-plats i Qatar. Först ut är gruppens nästjumbo Georgien som kommer från en 2-1 seger mot Kosovo som ligger sist i gruppen. Hur det går i den kommande matchen mot Sverige vågar deras förbundskapten, Willy Sagnol, inte spekulera i.

– Jag kan inte säga om vi kommer vinna eller förlora mot Sverige. Allt jag kan säga är att vi vill spela som vi gjorde mot Kosovo. Det är enda sättet som vi kan lyckas, säger han på en presskonferens enligt Fotbollskanalen.

Hoppas på Zlatan

Men det är inte bara en seger för Georgien som den före detta Bayern München-spelaren hoppas på. Han vill även att Sveriges mesta målskytt genom tiderna ska få speltid under torsdagens drabbning.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Sveriges ödesvecka

– Det svenska landslaget är två olika lag med och utan Zlatan Ibrahimovic, speciellt sett till offensiven. Allt jag kan säga är att jag vill se Zlatan på plan, för spelare på den nivån måste spela. Jag tror också att hans närvaro på plan kan ge ytterligare motivation till våra spelare, framförallt för våra försvarare, säger Sagnol.

I det senaste mötet lagen emellan assisterade Ibrahimovic till Victor Claessons avgörande 1-0-mål. Vinner Sverige mot Georgien är man klara gruppsegrare om Spanien förlorar mot Grekland i Aten. Tar Sverige fyra poäng eller mer i de två avslutande match är man klara för VM oavsett hur det går för Spanien.

Sverige möter Georgien på torsdag 18:00 innan Spaniens möte med Grekland sparkas igång 20:45 samma kväll.

LÄS MER: Zlatan tillbaka i landslaget – här är VM-kvaltruppen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.