Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gefle stal poäng mot Helsingborg

Helsingborg väntar fortfarande på sin första hemmaseger i årets allsvenska. I söndagens match mot Gefle hade laget ledningen två gånger, men HIF lyckades inte stänga matchen och släppte in kvitteringsmålet på tilläggstid till 2-2.
Trots en klar dominans för andra hemmamatchen i rad lyckades Helsingborg inte omvandla sitt stora bollinnehav till seger. Men lagets tränare, Bo Nilsson, säger sig inte vara orolig över lagets ineffektivitet.
- Det blir så i sådana här matcher. Det var likadant borta mot Ljungskile. Vi får ingen rytm i vårt spel.
I matchen mot Gefle, ett lag som förra säsongen hade det tungt på bortaplan, dominerade Helsingborg stort. Men trots att laget visade upp ett snabbt och varierat passningsspel lyckades man sällan ta sig in och skapa farligheter i straffområdet.
Henrik Larsson stod för en godkänd insats, men fick gå mållös från planen.
- Lagen som kommer hit visar stor respekt och spelar tillknäppt. Men det är upp till oss att luckra upp deras försvar, säger han.
Larsson tog också på sig ansvaret för Gefles första kvitteringsmål, som Hans Berggren kunde nickskarva in efter att ha fått stå omarkerad vid den första stolpen.
Slutminuterna blev minst sagt dramatiska. I den 83:e minuten tog Helsingborg ledningen med 2-1 efter att Gefleförsvararen Thomas Hedlund nicklobbat in ett Helsingborgsinlägg över den egne målvakten, Mattias Hugosson.
Spiken i kistan, trodde nog de flesta. Men Gefle lyfte sitt spel och hann vaska fram två rejäla målchanser innan domaren Michael Lerjéus blåste av matchen.
Först kom Jonas Lantto fri mot Daniel Andersson, men missade efter ett tamt avslut. Kort därefter revanscherade Lantto sig då han jobbade fram bollen till Amadou Jawo som slog in kvitteringen.
- Man behöver tur för att ta poäng mot de stora klubbarna på bortaplan. Vi hade ett stort hjärta och beslutsamhet i laget och även det flyt vi behövde för att få med oss en poäng, säger Gefletränaren Per Olsson.
Han tyckte inte att ett oavgjort resultat var helt ologiskt.
- Vi försvarar straffområdet mycket bra och gjorde vad vi kunde för att jaga ikapp en poäng i slutet.
- Helsingborg spelar väldigt optimistiskt och vi visste att vi förr eller senare skulle få några chanser på grund av det.
I och med den delade poängen tappade Helsingborg sin serieledning. Laget är dock fortfarande obesegrat och har åtta poäng efter fyra omgångar. (TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.