Ge Kallio ett fullt hus som tack

Tomi Kallio är tillbaka för att stänga karriären – och jag har bara ett enda önskemål: Ge honom ett fullt hus som tack.

ANNONS
|

Jag har tjatat så många gånger på Frölunda HC om att klubben ska gena lite, skippa prestigen och ge Tomi Kallio ett kontrakt över dagen. Ni vet, som NHL-klubbarna har gjort vissa gånger för ett symboliskt nedsläpp.

Frölunda brukar ju snegla på världens bästa liga och sno idéer därifrån – och ett endagskontrakt hade gett finländaren de tio säsonger som krävs för att hissa nummer 71 i taket för evigt.

Vill du så går det förstås att frångå ett regelverk, även om du heter Mats Grauers och är ordförande i landets största hockeyförening rent publikmässigt.

ANNONS

Nu kommer Tomi Kallio att hyllas med en ceremoni fylld av hälsningar från gamla lagkamrater – och jag personligen vill se 12 044 som kommer till finländarens gamla lekplats.

Det är han värd, även utan tröja nummer 71 i taket.

LÄS MER:Göteborg har aldrig lämnat Kallio

DET SKA OCKSÅ bli spännande att se om Frölunda är vaket direkt i inledningen av matchen mot ett bottentippat Mora, som fortfarande väntar på speltillstånd för offensiva värvningen Spencer Abbott.

Coach Roger Rönnberg var tydlig med att hans tränarteam inte klarat av att förbereda spelarna inför torsdagens möte borta mot Brynäs – och Patrik Carlsson är inne på samma spår.

"Det är nåt vi får prata ihop oss om, att bli bättre ... att vi inte blir stillastående på hälarna och verkligen är redo när pucken släpps."

För Frölunda spelar inte bara för tre poäng.

De spelar också för sin gäst den här kvällen.

"Vi ser fram emot hyllningarna till Tomi – och vi måste förstå, spelare för spelare, att vi spelar för honom den här kvällen. All energi till honom. Det förtjänar han", säger Roger Rönnberg bestämt.

Kapten Joel Lundqvist säger samma sak.

"Bra hockeyspelare kommer och går ... men Tomi var verkligen en sån person som man vill ha i ett lag. Det är kultstatus på honom. Han var verkligen fansens favorit."

ANNONS

LÄS MER:Profilernas hyllningar till Kallio: "Borde hänga i taket"

FÖRRESTEN: MorrongängetMix Megapol har i alla fall klart för sig vilken betydelse Tomi Kallio haft för Frölunda genom åren. De valde att hissa tröja nummer 71 i studio-taket under en intervju på fredagsmorgonen.

En vacker gest, kan jag tycka.

MISSA INTE AVSNITTET av tv-magasinet 031 Hockey med Tomi Kallio. Det ligger på gp.se – och är 16 intressanta minuter.

LÄS MER:Kallio om känslorna till Frölunda, relationen med klubben och framtiden

TILL SIST: Hur kan Frölundas fans markera allra bäst mot att Kallios tröja faktiskt borde hänga i taket? Jo, genom att vara på ceremonin.

För mig är nummer 71 den bästa importspelare som nånsin funnits i föreningens historia.

Plus

Moralen. Trots dåliga starter har Frölunda och Johan Mattsson sett till att vinna de två första matcherna i SHL. Kanske dags för tändning från start mot Mora?

Minus

Axelskador. Först Jesper Emanuelsson, nu Filip Westerlund. Det är trist med unga spelare som går sönder – när det börjat lossna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS