Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Gav upp segerkampen – för att hjälpa sin bror

Triathleten Alistair Brownlee hyllas över hela världens för det han gjorde under en tävling i Mexiko. Den dubbla OS-guldmedaljören gav upp kampen om segern för att i stället hjälpa sin bror Jonny, som var nära att kollapsa under upploppet, att ta sig för mållinjen.

Priset "Spotty" delas ut varje år av BBC ut till årets sportpersonlighet i Storbritannien, en slags motsvarighet till "Bragdguldet" i Sverige.

Oddsen på triathleten Alistair Brown som segrare i "Spotty" har djupdykt efter att britten hyllats över hela världen för vad han gjorde under upploppet av en tävling i ITU World Triathlon Series.

Alistairs bror Jonny Brownlee deltog även han i tävlingen och var i ledningen in på upploppet när han plötsligt gick in i väggen och såg ut att vara på väg att kollapsa.

Alistair fanns även han med i slutstriden om segern men när han får syn på sin bror väljer den tidigare OS-guldmedaljören att strunta i att spruta om segern för att i stället hjälpa sin bror över mållinjen.

– Jag hade gjort samma sak för vem som helst i den situationen, det var en mänsklig reaktion, säger Aistair Brownlee till BBC och lägger till en liten pik till sin två år yngre bror.

– Jag önskar att den jäkla idioten hade lagt upp loppet rätt och tagit sig över mållinjen först. Han kunde ha joggat de sista två kilometerna och ändå vunnit, säger han om sin bror som fick uppsöka sjukhus efter tävlingen.  

Alistair Brownlee har två raka OS-guld (London 2012 och Rio 2016) på meritlistan.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.