Gareth Bale gör succé – som golfspelare

Nu får Gareth Bale äntligen göra det han älskar. Bytet från fotboll till golf verkar dessutom bli en succé.
– Det är inte rättvist!, säger golfstjärnan Jon Rahm enligt BBC.

ANNONS
|

Bale slog igenom i Tottenham och såldes sedan för en rekordsumma till Real Madrid. Med klubben vann han fem Champions League-bucklor och tre La Liga-titlar.

Men slutet i klubben blev annat än smärtfritt. Efter att skadorna hopat sig under flera års tid började röster höjas om att han inte tog fotbollen på allvar. Under denna tid myntades det bevingade ”golf, Wales, Madrid”. Ett uttryck han sedan visade upp på en banderoll efter att ha ta tagit sitt Wales till VM.

Det hela är sprunget ur hans stabila insatser med landslaget och hans stora intresse för golf, samtidigt som speltiden blev allt mindre i klubblaget.

ANNONS

Bale lämnade till sist Spanien för spel i USA – efter flytten valde han att avsluta spelarkarriären efter bara ett halvår.

Nu är det golf som gäller för hela slanten.

”Du kan inte vara så bra”

I helgen deltog han i golftävlingen AT&T Pebble Beach Pro-Am, där kändisar tävlar med proffs, på amerikanska PGA-touren. Tillsammans med Joseph Bramlett avslutade han tävlingen 16 slag under par, vilket räcker till en topp 20-placering i tävlingen.

Walesaren njuter av tillvaron.

– De senaste veckorna har varit helt underbara. Professionella golfspelare berömmer mig för min golf, det känns bara helt otroligt. Samtidigt sätter de en enorm press på mig, säger Bale, som har två i handikapp, enligt bland annat BBC.

Efter att ha sett honom under veckan är det många som blivit imponerade – bland annat den spanske världstrean Jon Rahm.

– Jag sa det till Gareth: Du kan inte vara så bra på fotboll och golf samtidigt. Det är inte rättvist!, har han sagt.

Tävlingen vanns av den förre NFL-quarterbacken Aaron Rodgers, som spelade ihop med kanadensiske proffset Ben Silverman.

LÄS MER:Gareth Bale spelar golf med proffsen

LÄS MER:Gareth Bale avslutar karriären – 33 år gammal

LÄS MER:Bale klar för Los Angeles FC

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS