Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sergio Garcia slog fem bollar i vattnet på det 15:e hålet på Augusta National.

Garcias mardröm – fem bollar i vattnet

I fjol fick Sergio Garcia äntligen bli en majorvinnare när han tog hem US Masters. Någon ny titel lär det inte bli. Spanjoren noterades för 13 slag på ett och samma hål efter fem bollar i vattnet.

Du kan aldrig vinna en golftävling på torsdagen, men du kan mycket väl förlora den. Det gamla golfordspråket lyste starkare än någonsin när fjolårets US Masters-vinnare Sergio Garcia skulle spela in på Augusta Nationals hål 15 (par 5). Spanjoren slog hela fem (!) bollar i vattnet framför greenen och fick skriva ner 13 slag på hålet.

- Jag vet inte vad som hände. Det är första gången i min karriär där jag gör 13 slag i hål utan att missa ett slag. Jag känner att jag slog många bra slag, men oturligt nog ville inte bollen stanna.

Han försökte slå sitt andraslag in på green med en järnsexa, men bollen hamnade i vattenhindret. Sedan slog spanjoren fyra wedgar mot green, men bollen ville inte stanna utan den spann hela tiden tillbaka ner i vattnet. Först på det femte försöket stannade bollen och han kunde enputta för 13 slag.

Garcia gick från två över par till tio över par i ett nafs och med sina 81 slag totalt – nio över par – kommer han inte ha en chans att försvara sin titel. Hans 13 slag på hålet, ett av de lättare på banan, är den högsta noteringen genom tiderna.