Adam Gilljam har just gjort mål på en galen hörnvariant.
Adam Gilljam har just gjort mål på en galen hörnvariant.

Galen hörna avgjorde VM-finalen

Helt lika i VM-finalen och Sverige får en hörna på tilläggstid. Då frångår de planen och gör en galen, och improviserad, variant.

ANNONS
|

Vi tar det i tur och ordning.

Sverige har precis kvitterat till 3–3 (Erik Pettersson pangade in en hörna) och det blir en hörna till.

Spelarna får berätta själv vad som hände sedan.

Först målvakten Andreas Bergwall:

- När jag såg att de passade i stället för skjuta så hann jag tänka "nej, är de helt tokiga som gör en spelhörna när det är minut kvar och isen är så här."

ANNONS

Adam Gilljam:

- Vi sa att vi skulle skjuta på hörnan, jag hörde inget annat.

Saik-varianten avgjorde

Christoffer Edlund:

- Vi bestämde allihop att det var jag som skulle skjuta, men så sa jag till "Mossan" att det kan komma en passning i stället.

Daniel Mossberg:

- "Crille" kom och sa att han kanske skulle passa, vi har ju gjort den varianten i Saik förut, men att ens föreslå det i slutminuten av en VM-final är häftigt. Så jag var beredd när passen kom. Men sen att Adam skulle komma som ett jehu där på kanten var inte med i planen, men jag skickade bollen till honom.

ANNONS

Gilljam igen:

- Det var bara att trycka in den. Det var så klart skönt att få göra det där målet, men samtidigt tänkte jag att det ännu är tid kvar, vi hade inte vunnit ännu. Men en riktig häftig hörna att göra i slutet av en VM-final. Lite roligt bara att jag inte visste om planen.

"Alla är matchhjältar"

Edlund igen:

- Vi gör den bästa andra halvlek jag någonsin sett oss göra i landslaget, vi spelar mer eller mindre ut dem, men bollen går inte in. Jag hade ju själv missat ett friläge, så det var riktigt skönt att få sätta 2–3-bollen. Och sedan att vara med och vinna på det här sättet. Det säger en hel del om oss som lag att vi gör en sådan variant på slutet.

- Men kalla mig inte matchhjälte, det finns ingen matchhjälte i det här laget. Vi är alla matchhjältar.

ANNONS

Mossberg:

- Det visar hur mycket han vill vinna, inte bara göra mål. Fruktansvärt häftigt sätt att få vinna på.

ANNONS