Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais vann ångestmötet – upp på säker mark

Det var ett ångestladdat möte på Gamla Ullevi. Ett Gais mot ett Brommapojkarna som båda jagar säker mark i superettan.
Det slutade med en förlösande seger för Gais.
– Vilken lättnad, det här var efterlängtat, säger Marcus Bergholtz.

Det blev ett snabbt lyft efter att Bosko Orovic fick sparken och Patrik Ingelsten fick huvudansvaret för Gais. Men efter fyra raka förluster varav den senaste mot Dalkurd med 0–3 rann bägaren över för ett gäng Gais-supportrar.

När spelarna kom tillbaka till Gais-gården möttes de av en kedja över grinden till bilarna med ett tydligt budskap uppklistrat.

"I natt får ni promenera hem och fundera över vad det är ni håller på att ställa till med. Ryck upp er."

Hemma mot Brommapojkarna under söndagen var det än mer press på Marcus Bergholtz och hans lagkamrater.

Detta då det endast skiljde tre poäng mellan lagen till Gais fördel.

Efteråt?

Jo, då skiljer det sex poäng istället.

Det skulle ta en dryg kvart. Sen kom August Wängberg stormandes fram på sin kant. Inspelet var stenhårt och träffade Marcus Hanssons ben och självmål klev fram och blev målskytt för Gais.

"Kommer att bli en stenhård strid"

I den andra halvleken utökade brasseanfallaren Paulo Marcelo till 2–0 från straffpunkten och matchen var över.

– Det är en lättnad! Men man är samtidigt så uppe i ödmjukheten över att det är nio matcher kvar. Samtidigt märkte man ändå på de tidiga matcherna att resultaten gick vår väg och att vi hade chansen, säger Marcus Bergholtz.

Ni spanade in resultaten?

– Det är klart man gör! Det blir en extra morot inför att veta om att man har chansen och du ser möjligheter istället för att du ska känna press. Men det är som sagt nio matcher kvar och det kommer att bli en stenhård strid.

Hur skön var den här segern?

– Otroligt! Man vill ju visa för alla att vi är ett riktigt bra lag. För vår del gäller det att hitta en trygghet inför avslutningen. Segrar ger en jävla trygghet och råg i ryggen. Det har verkligen varit svintungt att inte få utdelning på fyra matcher. Du sliter ditt hår när det går dåligt.

Toppmotstånd i nästa omgång

En vändning kan ha varit cupmatchen mot Råslätt där Gais fick känna på hur det är att vinna igen efter fyra raka förluster i serien.

– Det betydde jättemycket för oss! Vi visar idag att vi trots att vi är i ett lite pressat läge ändå kan gå ut med den energin och den tron på det vi jobbar för. Vi vet om att vi inte har det bästa tabelläget men vi tryckte väldigt hårt inför på att det var 30 poäng kvar att spela om. Att det är inte läge att börja stressa och pressa redan nu, säger Patrik Ingelsten och fortsätter:

– Oavsett liga, division eller turnering så leder några förluster automatiskt till att kroppsspråket blir lite tyngre och du är lite nere. Så fungerar det för alla och det är inget unikt i Gais. Samtidigt är det något vi måste kunna hantera.

I och med segern får Gais lite andrum då man klättrar upp på säker mark återigen. I nästa omgång är det topplaget Brage som står för motståndet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.