Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Gais vände trenden – vann cupmatchen mot Råslätt

Efter nio förluster i de elva senaste matcherna i Superettan kunde Gais bryta det negativa mönstret under onsdagskvällen.

Gais huvudtränare Patrik Ingelsten utlovade, på grund av en del skavanker i truppen den senaste tiden, ändringar i startelvan inför cupmatchen mot Råslätt. Sagt och gjort.

Bland andra lämnades Alexander Angelin, som nyligen har kommit tillbaka efter en skada, hemma och Boris Lumbana fick göra sin första match i grönsvart. Även Damir Mehic, Niclas Andersén, Aiden Harvey, Nuha Jatta och Aaron Drinan var nya in i startelvan jämfört med lagets förra match, mot Dalkurd.

För Gais handlade det om att bryta den negativa trenden som har infunnit sig i seriespelet sedan tidigt i somras. Från de senaste elva omgångarna har Gais nio förluster i bagaget. Men vinsten mot Råslätt, som ligger på nedflyttningsplats i division 2 Östra Götaland, verkade till en början inte sitta långt inne.

Efter en frispark av Andersén som träffade Måns Saebbös fot, via den försvarande muren, kunde Saebbö kvickt styra in matchens första mål i den 20:e matchminuten.

– Det är alltid lurigt med sådana här matcher. Vi gör en stark första halvlek där Råslätt i princip inte skapar någonting. Sedan gör vi ett mål på en fast situation, säger försvararen Carl Nyström.

"Betyder jättemycket"

Sedan hände något med matchbilden. Efter en Gaisdominerad första halvlek, gick Råslätt in i andra halvlek som det spelförande laget med en mer aggressiv offensiv. Flera lägen skapades på Gais planhalva, inte minst offsidemålet som dömdes bort i 67:e minuten.

Råslätt fick ytterligare ett par skott på mål, men inga som hamnade bakom ryggen på Mehic. Gais lyckades till slut bryta den dystra förlusttrenden och kunde lämna Jönköping på onsdagskvällen med en 1-0-seger och är klara för Svenska cupens gruppspel.

– Vi vann och vi är nöjda med det. Nu ska vi försöka fortsätta vinna matcher och bygga upp vårt självförtroende igen. Det är bara att ladda om, säger Nyström.

Även Gaistränaren ställer sig positiv till lagets insats, även om han gärna hade sett en större vinst.

– Det betyder jättemycket. Vi åkte hit för att vinna och det gjorde vi. Det är klart att vi i den bästa av världar hade velat göra fler mål, men nu gjorde vi inte det. Vi vinner rättvist, inget snack om den saken, säger Ingelsten.

Vad tar ni med er från den här matchen tillbaka in i Superettan?

– Framför allt att så många var delaktiga i det vi gjorde. Sedan tar vi med oss insatsen defensivt, att vi försvarar vårt egna mål, och att vi skapar många chanser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.