Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais tappar lagkapten Nyström i mötet mot AFC

När Gais möter AFC Eskilstuna i kvällens match får man klara sig utan lagkapten Calle Nyström. Han ersätts av Emin Grozdanic.

– Vi har haft några spelare som inte kunnat träna fullt i veckan och då är det svårt att knipa en plats i truppen med tanke på den konkurrens som råder just nu. Daniel Janevski har en mindre känning efter sin comeback efter skada och Calle Wede som varit sjuk. Det gäller tyvärr också Calle Nyström som står över matchen mot AFC och ersätts i truppen av Emin Grozdanic. Det handlar dock inte om några långvariga problem så vi bör kunna ha en fulltalig spelartrupp till nästa omgång igen, säger Gais tränare Bosko Orovic i en intervju på klubbens hemsida.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trots spelartappet till kvällens match är truppen vid gott mod, med nyfunnet självförtroende efter derbysegern mot Öis. Bosco Orovic tycker Gais har en stark trupp.

LÄS MER: Segerförklaringen: "Vi har bättre spelare"

LÄS MER: Självförtroendeboostat Gais ställs mot topplaget

– Det är klart att det märktes att killarna var glada och stolta över att vi vunnit och gjort en riktigt bra prestation, men därefter så har fokus flyttat till nästa match och matchen mot Öis har vi mer med oss som ett bevis på hur bra vi kan vara när vi får det att stämma. Nu ska vi bara försöka se till att det stämmer lite oftare för oss – och förhoppningsvis så kan vi göra det redan idag.

Sist lagen möttes på Gamla Ullevi i våras slutade matchen i en förlust med 0-1 för Gais del.

LÄS MER: Gais-spelarna om supportrarnas ilska

– Men jag hoppas att vi ska kunna störa dem bättre nu och det är också det som är vårt mål och vår plan, säger Bosco Orovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.