Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyförvärvet Adnan Maric förväntas starta för Gais i lördagens möte med Öster. Bild: DANIEL STILLER

Gais nyförvärv direkt in i hetluften

Efter bara två träningar med Gais tycker tränare Stefan Jacobsson att nyförvärvet Adnan Maric är redo att gå rätt in i startelvan.
– Han har kommit in i sin roll väldigt snabbt och kan bidra mycket mellan straffområdena, säger Jacobsson.

Efter avstängningen på nyckelspelaren Nikola Ladan i derbyt blir det med största sannolikhet nyförvärvet från Häcken Adnan Maric som kommer in och ersätter mittfältaren mot Öster på lördag.

– Adnan är lite mer offensivt lagd än Nikola så vi får se lite hur vi roterar i mittfältet. Han är en klassisk nummer åtta så han bidrar mycket mellan straffområdena och kan hjälpa Yarsuvat längst fram i anfallet. Vi har inga förväntningar att han ska komma in och göra underverk på en gång men vi kan se att han bidrar i båda riktningarna och att han på bara två träningar förstår sin roll och hur vi spelar, säger Jacobsson.

Träningsveckan efter derbykrysset har varit bra enligt Gais-tränaren. Laget har gnuggat lika mycket på defensiven som på offensiven. Utöver redan skadade Aiden Harvey, Oscar Ekman och Donat Zejnullahu är det bara avstängde Nikola Ladan som saknas.

– Det har varit en god stämning bland killarna trots vårt prekära läge i tabellen, säger Jacobsson.

Nya målvakten inte kommit ännu

Utöver nyförvärven Adnan Maric och färöiske Meinhard Olsen tog Gais även in den brittiske målvakten Harry Wright på lån från samarbetsklubben Ipswich under transferfönstret.

– Han har inte hunnit komma ännu och han är inte med i morgon mot Öster. Det blir Mathias Karlsson och Erik Westgards som åker med som målvakter, säger Jacobsson.

För Gais-tränaren är det löpningarna in bakom motståndarnas backlinje en viktig nyckel nyckeln till att vända den negativa trenden.

– Det har sett bättre ut sen vi började spela med tre på mitten. Mot Öis hade vi en del motvind men jag är säker på att vi gör mål på Öster i morgon.

Så väntas Gais starta mot Öster

Mathias Karlsson – August Wängberg, Boris Lumbana, Charlie Weberg, Niklas Andersen – Joackim Åberg, Adnan Maric, Haris Cirak – Jesper Brandt, Richard Yarsuvat, Mervan Celik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.