Gais lämnade lika mot Lunds BK

Trots en pulserande läktare och en pangstart fick Gais nöja sig med att lämna lika mot Lunds BK.
– Bollen ville inte in i dag, säger tränaren Fredrik Holmberg efter det lördagens möte.

|

Det var känsloladdat på läktaren när Gais när de tog emot Lunds BK på ett soligt Gamla Ullevi. Efter förra veckans dundervinst, med 5-1, mot Torn var de sugna på att ta hem tre poäng till på lördagen.

För det började lovande för Gais, som låg etta i tabellen inför mötet. En kvart in i matchen lyckades laget hålla borta ett superläge från Lunds BK och kort därefter sköt Michael Kargbo in första målet i matchen.

Missen ledde till kvittering

Därefter fortsatte Göteborgslaget leverera bollar framför straffområdet, men hade svårt att utöka ledningen. Då tog Lund omtag.

När Skånelaget drog iväg en långboll till Gais målområde fick inte August Wängberg bollen dit han ville och sparkade den rakt på Rasmus Wendt. Placeringens tajming gjorde att Lund kvitterade och lagen lämnade planen i likaläge pausen.

– Vi sitter inte ihop lika bra som lag som vi gjort de andra matcherna, säger huvudtränare Fredrik Holmberg om försvaret.

Genom hela matchen var det ett virr av känslor och buande på läktaren, vilket fortsatte även i andra halvlek. Det bidrog däremot inte till någon skillnad på måltavlan. Gais fick avsluta matchen en man kort efter Axel Noréns utvisning och med två poäng mindre än man hoppats.

– Vi gjorde ingen jättebra fotbollsmatch. Bollen ville inte in i dag, säger Fredrik Holmberg.