Gais körde över Örebro

|

Fem minuter på plan behövde Razak Omotoyossi innan han kunde spika slutresultatet för Gais till 4-1 i den 77:e matchminuten.

Matchen inleddes jämnt och en halvtimme in i första halvlek kom det första målet genom Örebros Robin Staf men bara tre minuter senare kvitterade Eric Bassombeng till 1-1. Det resultatet stod sig till halvtidsvilan.

– Vi kan inte vara nöjda med det här spelet, vi slarvar alldeles för mycket, sade Gais lagkapten Fredrik Lundgren till Canal + i pausen.

Mycket riktigt växlade Gais upp spelet i andra halvlek och redan tre minuter in var Alvbåge chanslös i Örebros mål när Wanderson sköt in 2-1.

I 69:e matchminutenhöll Paulinhofast Santosi straffområdet och Gais fick straff. Santos slog den tillhöger och trots att Alvbåge gick åt rätt håll gick straffen in.

Strax därefter ersattes Santos av Omotoyossi som förutom 4-1-målet också var nära att göra ett femte mål för Gais.

Startelvorna:

Gais: Henri Sillanpää- Richard Ntomba Ekunde, Fredrik Lundgren, Catum Angus,Jimmy Tamandi - Mervan Celik, Markus Gustafsson, Reuben Ayarna, Eric Bassombeng - Alvaro Santos, Wanderson do Carmo.

Örebro: John Alvbåge - Samuel Wowoah, Magnus Wikström, Patrik Haginge, Per Johansson- Paulo de Oliveira, Fredrik Nordback, Nordin Gerzic - Valdet Rama, Robin Staf, Markus Astvald.