Gais: "Inget annat än ett ordentligt självmål"

Gais har gått i bräschen i frågan om en levande supporterkultur – och stöttade nyligen sina fans i en skrivelse till SEF och Svenska Fotbollförbundet. Men efter gårdagens derbyhändelser tar Gais ordförande Jonas Andersson kraftig avstånd. "Det är inget annat än ett ordentligt självmål", skriver ordföranden bland annat.

ANNONS
|

I ett brev till Svenska Fotbollförbundet och SEF, författat för tio dagar sedan, ställde sig Gais som klubb bakom "en levande läktarkultur" och uppmanade bland annat till en oberoende granskning av RF:s ordförande Björn Eriksson.

LÄS MER:Supportrarna kräver hans avgång – Björn Eriksson svarar på kritiken

Klubben påminde även om ambitionen att verka för en framtid där legal bengalbränning på matcher skulle kunna bli verklighet. Men måndagens originalderby, och bengalbärnningarna från de egna fansen, har kastat klubben långt tillbaka i processen, menar ordförande Jonas Andersson.

"Det är inget annat än ett ordentligt självmål", skriver Andersson i ett öppet brev på klubbens hemsida, och fortsätter:

LÄS MER:Långa avbrott i derbyt efter bengalbränning

"Klubbens trovärdighet att fortsatt driva dessa frågor har avsevärt minskat. Kraven, och därmed kostnaderna, för säkerhetsåtgärder vid våra egna kommande matcharrangemang kommer med all säkerhet att öka. Såväl partners som trogna åskådare meddelar oss att de antingen tvekar om sitt fortsatta stöd eller redan har bestämt sig för att ge upp om GAIS."

ANNONS

Jonas Andersson vittnar vidare om att många gav upp väntan och lämnade arenan i förtid.

"Allt för många tröttnade och lämnade, andra gjorde det för att slippa parkeringsböter när matchen drog ut på tiden. Ingen av dem upplevde en 'levande läktarkultur' utan istället en 'bortslösad kväll'", skriver ordföranden i det öppna brevet.

LÄS MER:SvFF och SEF enas i kritiken mot polisen: "Djupt bekymrade"

ANNONS