Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Gais illa ute i tabellen efter alla skadeproblem

En tuff vårsäsong lider mot sitt slut för Gais. En vårsäsong där skadorna satt stora käppar i hjulet och det nu bara skiljer ett par poäng från en nedflyttningsplats.
– Vi är besvikna och missnöjda, säger Bosko Orovic.

Det har varit en vårsäsong som minst sagt varit tuff för Gais. Med en betydligt tunnare trupp än förra säsongen har skadorna avlöst varandra och i flera matcher har Bosko Orovic inte kunnat ta ut en full trupp.

När vårsäsongen nu ska avslutas ligger Gais pyrt till i tabellen. Efter tolv omgångar är det endast tre poäng ned till Öster som ligger på nedflyttningsplats.

– Vi är besvikna och missnöjda allihopa. Vi har verkligen haft en maximal oflyt när det gäller skadebiten och de sakerna. Vi började ganska bra men sen försvann anfallare efter anfallare och försvarare efter försvarare, säger Bosko Orovic och fortsätter:

– Samtidigt vill jag ändå ge en eloge till de spelare som fått bära det stora lasset. Vi har mer eller mindre under hela våren haft sex spelare borta. Då blir det tufft men du är likväl förbannad, besviken och irriterad ändå.

Ljusnar det på skadefronten inför mötet med Degerfors?

– Snarare tvärtom ...

Uppehållet kommer perfekt för Gais

Ja, för Rasmus Rosenkvist är avstängd samtidigt som Kim Dickson blivit sjuk. Något som gör att truppen krymper än mer inför våravslutningen.

– Men det är bara att gilla läget. Det hjälper inte att lipa för det, har jag lärt mig. Det är bättre att skratta åt det även om det är ett elände, säger Bosko Orovic.

Låter som att uppehållet kommer lägligt för er?

– Det kan man lugnt säga! Det kommer oerhört lägligt för oss med tanka på alla skador och sjukdomar.

Hur ser du på Degerfors?

– Det är ett spelskickligt lag som vill spela sin typ av spel. Sen är det som alla andra matcher, du ska ha lite flyt och det är ingen övermäktig motståndare på något sätt. Vi känner att vi har tillräckligt bra koll för att föra dem, säger han och fortsätter:

– Att avsluta våren med en seger hade varit en fin present till oss alla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.