Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Gais förstärker – och letar fler nyförvärv

Paulo Marcelo, 23, lämnar Värnamo för Gais. En anfallare som Bosko Orovic ville få över redan under förra säsongen – men lyckades först nu.

Inför säsongen plockades Netinho in från Värnamo till Gais och har stått för en stark start i ett Gais där en tunn trupp har fått slita hårt under vårsäsongen.

Förra året var truppen i Gais för bred där många spelare fick sitta på läktaren. I år har truppen istället i många fall blivit för tunn men nu agerar grönsvart och värvar på nytt från Värnamo.

Till hösten ansluter Paulo Marcelo från Värnamo. Anfallaren har tillhört Värnamo sedan sommaren 2017 men kommer nu att byta till Gais under sommaren när transferfönstret öppnar 15 juli.

Bild: KRISTER ANDERSSON

Den 23-årige anfallaren är dock redan på plats på Gais-gården.

– Har är här och tränar och är sedan spelklar för oss den 17 juli. Det är en fördel att ha honom här redan nu, säger Bosko Orovic.

Vad är det för typ av spelare ni plockat in?

– Det är en lojal lagspelare som löper mycket och vill göra mål. Han är spelskicklig och allround och vill hela tiden ta den raka vägen mot målet.

Fanns på Gais radar redan för ett år sedan

Under förra säsongen slog han till mot just Gais och redan då fanns det funderingar från Bosko Orovic att plocka över honom.

– Då fick han en skada som höll honom borta. Men nu är han fit for fight, säger han.

Det blev ändå en kostnad nu?

– Vi har dealat med Värnamo men det är ingen kostnadsfråga. Vi har ju inga pengar men vi har löst det ändå och det är jätteskönt. Vi har behövt förstärka truppen och förhoppningsvis hittar vi någon mer spelare.

Vad letar ni efter?

– Vi skulle behöva få in mer offensiv kraft.

Kontraktet med Gais för Paulo Marcelo är skrivet över 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.