Gais förlorar massor av pengar

ANNONS
|

Gais har inlett seriespelet med hemmamatcher på Ale Arena. Heden är ännu inte spelduglig och för varje match som flyttas till Ale förlorar klubben pengar.

Gais har redan spelat fyra hemmamatcher på bortaplan och publiksiffrorna är cirka 1 000 åskådare färre i snitt jämfört med förra året.

- Du kan ju räkna själv om det kostar 125 kronor i inträde per person. Det är jättetufft, slår mot oss stenhårt, säger klubbens sportchef, Kenth Hultqvist.

Nästa hemmamatch är mot Motala 28 november. Men troligtvis är Heden spelklar först till matchen mot Sandviken, den 10 december.

- Dom svetsar och jobbar, vi vet inte säkert, säger Hultqvist.

ANNONS

Förutom det varma vädret har hemmapremiären förskjutits efter att en skenande bil kört in genom stängslet på Heden och förstört kylaggregaten.

- Det är helt otroligt – men vad kan vi göra, suckar Hultqvist.

- Samtidigt kan vi inte räkna pengar med tanke på vad som kunde ha hänt. Jag är glad att ingen dog, så många cyklister och fotgängare som måste varit i närheten. Det ger perspektiv, säger Hultqvist.

Hur klubben går vidare är ännu inte helt klart. Möjligtvis kan det finnas försäkringar som kan täcka en del av förlusten. Oavsett blir den ekonomiska konsekvensen stor för klubben.

- Men våra sponsorer och andra har haft en förståelse. Vi får titta på hur vi kan minimera utgifterna nu när vi inte har de intäkter vi trott på, säger Hultqvist och poängterar:

- Att inte få spela på vår hemmaplan är det som bränner mest i hjärtat. Med publikstödet kommer dessutom en extrapoäng här och var.

ANNONS