Gagners poängfest sänkte Chicago

|

NHL-spelaren Sam Gagner hade en magisk afton när hans Edmonton krossade Chicago med 8-4.

Den 22-årige forwarden gjorde fyra mål och fyra assist och blev första spelare att göra åtta poäng i en match sedan Mario Lemieux stod för bedriften på nyårsafton 1988.

En minut in i andra perioden tydde inget på att det skulle bli en historisk kväll i Rexall Place, Edmonton. Bortalaget hade just ökat på till 2-0 genom Patrick Sharp och såg ut att kontrollera händelserna.

Då började Sam Gagners uppvisning och innan matchen var över hade Edmontonpubliken fått bevittna en poängorgie i stil med när Wayne Gretzky uppträdde i staden på 1980-talet.

I andra perioden passade Gagner fram till 1-2, stod själv för kvitteringen och spelade därefter fram till 3-2. I slutperioden blev det ytterligare tre mål och två assist inför allt vildare hemmasupportrar.

-Efter första perioden kändes det som att allt jag rörde gick in. Det var en overklig känsla, sade Gagner efter matchen.

Före mötet med Chicago hade Gagner - som blev elfte spelare att göra åtta poäng eller mer i en NHL-match - gjort fem mål och 17 assist på 43 matcher.

I april 1988 blev svensken Patrik Sundström första spelare att göra åtta poäng i en slutspelsmatch.