Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Englands förbundskapten Gareth Southgate har fått en bra stämning i sin trupp och är mån om att vinna gruppen.

G – gruppen ingen vill vinna?

Belgien möter England i en ren final i grupp G. Men frågan är om någon vill vinna den matchen. Det kan bli en lättare väg framåt i VM för grupptvåan än för gruppettan.

Vi har sett några dramatiska slutminuter de senaste dagarna när gruppspelet gått mot sitt avgörande i VM. Risken finns att slutomgången i grupp G däremot blir ett riktigt antiklimax där ingen vill vinna matchen.

England och Belgien är redan klara för åttondelsfinal – möts i den sista matchen, klockan 20 på torsdagskvällen, och kan spela på de andra lagens resultat. Grupp G avgörs nämligen sist av alla grupper.

VM-historien är full av exempel på matcher där lag inte gått för fullt och därigenom fått gynnsammare lottning i åttondelsfinal.

- Det kommer att bli en intressant match, en jämn match, och eftersom båda lagen är klara blir det nog en underlig match, säger Belgiens mittfältare Marouane Fellaini till Reuters.

Belgiens förbundskapten Roberto Martinez har redan förklarat att han tänker vila spelare, däribland Romelu Lukaku som har känt av en skada, samt flera ytterligare spelare som riskerar avstängning om de blir varnade.

- Om det är så de känner gör det ju mitt jobb lättare, säger Englands målvakt Jordan Pickford till AFP.

- Om de inte vill göra några mål kommer de inte ha några avslut. Vi är redo för dem och vi är redo för att vinna. Vi vill vinna gruppen, säger han.

Englands förbundskapten Gareth Southgate har fått en bra stämning i gruppen efter två segrar (Tunisien 2–1 och Panama 6–1) och är mån om att behålla flytet.

Den andra matchen i grupp G är Panama–Tunisien i kampen om tredjeplatsen.