Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Göteborgsvarvets revansch – redan flera tusen anmälningar

Årets Göteborgsvarv har tackat för sig, men löparna för 2023 har redan börjat trilla in. Bara dagar efter folkfesten har flera tusen anmält sig till loppet nästa år.
– Vi ligger riktigt bra till och har fått en flygande start, säger Varvets evenemangschef Erik Bergkvist.

Samma dag som Göteborgsvarvet äger rum kan löpare anmäla sig till loppet året därpå. För tre år sedan, innan någon visste att världen skulle drabbas av en pandemi, anmälde sig ungefär 1 900 personer under de sju första dagarna.

Den siffran slogs med över tusen anmälningar i år. Från lördagens lopp till torsdagen hade fler än 3400 personer redan meddelat att de vill stå på startlinjen 2023.

– Det känns fantastiskt och som att vi verkligen fått lite revansch. För mig, men också för alla mina kollegor, betyder det oerhört mycket, berättar Varvets evenemangschef Erik Bergkvist om de fem första dagarnas anmälningar.

Vill förbättra loppet än mer

Undersökningarna arrangörerna gjort visar att loppet hade en topp i intresse under åren 2015 och 2016. Nu ser de ut att gå mot ännu en.

– Vi ligger riktigt bra till och har fått en flygande start inför 2023.

Antalet anmälningar slår inga rekord, men det är inte vad som tar upp Erik Bergkvists fokus. Tillsammans med sina kollegor strävar han efter att ge deltagarna den bästa möjliga upplevelsen i halvmaran.

– Nästa år kommer det bli ännu bättre, med längre framförhållning, och självklart lyssnar vi på alla löpares önskemål. Det är deras lopp.

Han är inte helt nöjd med antalet deltagare i år, men menar också att två år av pandemi gjort sitt. Nu vill Erik Bergkvist blicka framåt.

– 2023 blir spännande att arbeta mot, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Evenemangschefen om antalet startande: ”Lite missnöjda”

LÄS OCKSÅ: Klarade repet efter drama – blev sedan sista löpare in i mål

LÄS OCKSÅ: Ulla, 82, sprang sitt 30:e Göteborgsvarv

LÄS OCKSÅ: Familjen Skårbratt slog världsrekord under Göteborgsvarvet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.