Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Skärmdump
Bild: Skärmdump

Göteborgsvarvets hemsida låg delvis nere

Göteborgsvarvets hemsida hade under lördagsförmiddagen problem med att hantera inkommande trafik.
– Den informativa delen av hemsidan är överbelastad. Det som är bra är att hela anmälningssystemet ligger på en separat server, säger Daniel Vandor, presskontakt på Göteborgsvarvet.
11:40 var problemen lösta.

Problemen uppstod tidigt på lördagen och Göteborgsvarvets hemsida är fortsatt instabil vid 11-tiden.

– Vi har blivit uppmärksammade på det. Den informativa delen av hemsidan är överbelastad. Det som är bra är att hela anmälningssystemet ligger på en separat server, säger Daniel Vandor, presskontakt på Göteborgsvarvet.

Att anmälningssystemet fungerade innebar att det fortsatt gick att komma åt och ladda ner startbevis, registrering och nummerlappar.

Därför behövde inte anmälda löpare oroa sig för att något skulle gå snett inför startskottet.

– All information som finns har de fått på mejl i god tid. Där finns allt som man behöver, och det går att både ladda ner och skriva ut. Annars har vi vår kundtjänst som finns tillgänglig för frågor, både praktiska och informativa.

Daniel Vandor berättade vidare att tekniker felsökte och försökte lösa störningarna på hemsidan.

– Det undersöks nu och jobbas febrilt. Vi vill att det ska fungera för alla, så snart som möjligt. Som det ser ut nu så fungerar den för vissa, och i omgångar.

Vid 11.40 meddelar Göteborgsvarvet att hemsidan fungerar som vanligt igen.

– Vi hade en liten incident när webbsidan var nere i 25 minuter. Då blev det lite panik, och vi var oroliga att det var kopplat till anmälningssystemet, men det var det inte, säger evenemangschef Erik Bergkvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.