Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Stjärnglans när Göteborgsvarvet invigdes

Det var stjärnglans på tillställningen när Göteborgvarvet invigdes i ÅF-huset i Mölndal. En av många profiler på plats var Susanna Kallur - som dock inte har några planer på att springa årets upplaga av Varvet. – Just nu har jag uthålligheten för hundra meter, säger hon och skrattar.

På lördag är det dags för den 38:e upplagan av Göteborgsvarvet. Och på torsdagskvällen var det dags för den officiella invigningen av årets tävling när partners, varvsorganisationen och några av elitlöparna samlades i ÅF-huset. Med på plats var också stjärnduon Charlotte Kalla och Susanna Kallur. Båda är ambassadörer för ÅF, som är en av Varvets huvudpartners. Men något lopp för stjärnorna blir det inte. Åtminstone inte i år. 

– Nä, jag får vänta tills min aktiva skidkarriär är över innan jag springer, jag tror jag hade behövt några löppass till i april månad för att det skulle funka att springa, säger Charlotte Kalla när hon är på plats uppe på scenen. 

Och inte heller Susanna Kallur, som tidigare i våras avslutade sin aktiva karriär, står på startlinjen när det är dags för Varvet. 

– Någon gång i framtiden hade det vara kul att göra det. Jag har hört att det ska vara en kul upplevelse. Men just nu har jag inte uthålligheten. Jag är byggd för att hålla hundra meter, så jag har lite att bygga upp innan jag är redo för en halvmara, det lär ta några år, säger hon till GP.

Har du sprungit så långt som 21 kilometer, någon gång? 
– En gång när jag var 15-16 år och hade härliga tonårshormoner och var riktigt arg var jag ute och sprang i två timmar. Det är det längsta jag någonsin har sprungit. Jag vet inte hur långt jag lyckades komma, men en bra bit måste det ha varit, på ren ursinnighet, haha. 

Och att det skulle bli långlöpning i stället för häcklöpning och kortare distanser var aldrig aktuellt för friidrottsstjärnan. 

– Min talang är helt klart att springa kort, sedan är det klart att jag ser tjusningen med att springa längre. Ibland kan jag avundas alla som klarar av att göra det. Jag kan tänka mig att det är en härlig känsla när man bara matar på, men så är det inte för mig, jag får kramp i hela kroppen.