Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kimining siktar på att försvara titeln

Han överraskade många när han vann Göteborgsvarvet i fjol. I år är Shadrack Kiminging tillbaka i Göteborg som favorit.
– Att vinna två gånger är inte lätt, säger han.

Kenyanen Shadrack Kimining har laddat i månader. Fjolårets vinnare av Göteborgsvarvet har inte tävlat sedan i februari – allt för att komma maximalt förberedd till Göteborg.

– Jag är starkare och i bättre form nu än förra året. Då kom jag direkt från ett lopp i Kina. Nu har jag fått mycket tid i Kenya att träna upp mig på, säger han.

Redan i intervjuerna efter vinsten i fjol pratade Shadrack Kimining om att han gärna kom tillbaka till Göteborgsvarvet. Precis som för landsmannen Richard Mengich, en av hans huvudkonkurrenter om segern i år, har Göteborg blivit en plats han gärna återvänder till i maj varje år.

– Jag är glad att jag blev inbjuden hit igen. Jag kommer hit för att försvara min titel, det är vad jag har tränat för, säger

Vad säger du om konkurrensen?

– Det finns många duktiga löpare. Vem som vinner i morgon avgörs av vem som har bäst form. Jag hoppas vi springer som ett lag så att det blir en snabb tid.

I fjolårets lopp ökade Kimining takten vid Linnéplatsen och ryckte då ifrån Emmanuel Kipsang och Leonard Langat i tätklungan. Han passerade jublande mållinjen på tiden 1.01.31.

– Vi ska springa under 61 minuter. Banan är inte platt, jag känner till den, men under 61 ska vi springa på.

Hur firar du om du försvarar din titel?

– Om jag vinner ... jag vet inte hur jag ska fira. Jag skulle bli väldigt glad. Att vinna två gånger är inte lätt.