Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kimining försvarade Göteborgsvarvet-titeln

Han vann i fjol. Han vann även i år. Ingen kunde hota Shadrack Kimining i Göteborgsvarvets elit 2019. Segertiden skrevs till 1.00.38.
– Jag är så glad nu, säger den tvåfaldige vinnaren.

När det blev dags för de sista kilometerna i Göteborgsvarvets herrklass stod det mellan fjolårsvinnaren Shadrack Kimining och landsmannen Jarius Birech. Uppför Avenyn lyckades duon löpa till sig ett försprång från den tredje toppaspiranten Moses Kurong som länge hade samma tempo i kroppen.

Men Shadrack Kimining, som förberett sig under lång tid på hemmaplan, lyckades rycka till sig ett försprång strax innan Linnéplatsen. En imponerande tempoväxling ledde till att kenyanen hade fri lejd sista kilometern inne i Slottsskogen och på egen hand kunde han ta emot publikens jubel inne på Slottsskogsvallen.

– Jag är glad att jag vann här igen. Jag är så glad och jag firar nu, säger han.

I förberedelserna inför sitt andra Göteborgsvarv har Kimining valt att helt fokusera på träning. Han har inte sprungit något lopp sedan i februari, vilket syntes när det drog ihop sig för toppstriden och spurt i årets upplaga av Göteborgsvarvet. Motståndarna i täten hade ingenting att sätta emot när 23-åringen växlade upp.

Hans defilering i mål påminde inte lite om hur det såg ut 2018. Publiken verkar ha hittat en ny favorit då han hyllades stort vid målgången på Slottsskogsvallen.

– Jag gillar att springa här. Jag ville försvara min titel. Gud gav mig tillräcklig kraft och jag vann. Jag är väldigt stolt över mitt pris, säger han.

Något banrekord blev det inte den här gången. De första kilometerna hölls ett tempo som hade kunnat hota Richard Mengichs banrekordtid på 59.35, men ju längre loppet gick stod det klart att det skulle bli tufft att komma ner under timmen.

Tiden 1.00.38 är ändå en av de allra bästa tiderna i varvets historia och Shadrack Kimining kan vara mer än nöjd med hur han försvarade titeln. Avståndet ner till tvåan Jarius Birech blev till slut tio sekunder.

Se sammandraget från elittävlingen nedan.